Din varukorg är tom.

Volontär i Info- och eventgruppen

Info- och eventgruppen sprider information om IM som biståndsorganisation samt om hur människor lever i olika delar av världen. Informationsarbetet kombineras ibland med insamling och/eller försäljning av IMs Fair Trade-varor.

DETTA GÖR DU SOM VOLONTÄR:

Som volontär är du med och planerar och genomför olika små och stora evenemang – gruppen har stor frihet att hitta på och delta i de evenemang man vill. Under åren har gruppen deltagit på Bokmässan och Kulturnatta, vid musikfestivaler och infoevents på universitet och skolor, på  julmarknader och andra försäljningstillfällen, sprungit vårruset för IMs räkning etc. Gruppens volontärer kan också vara inblandade i att arrangera föreläsningar och studiecirklar.

VAR OCH NÄR:

Infogruppen har planeringsmöten ett par gånger per termin, kvällstid. Mötena hålls på IMs kontor på Andra Långgatan 19. De evenemang gruppen deltar i sker runt om i Göteborg, beroende på vad det gäller. Dessa evenemang är både under helger och vardagar.

DETTA FÖRVÄNTAR VI OSS AV DIG:

Du ska kunna vara engagerad under minst ett halvår, gärna mer. Dessutom behöver du kunna ta ansvar för något eller några evenemang per år, tillsammans med andra i gruppen (och ofta tillsammans med IMs anställda). Du behöver också kunna ställa upp och arbeta några timmar under minst ett par av de evenemang gruppen valt att arbeta med (2-3 möten per termin, 1-2 evenemang per termin). Ju oftare du är med, desto roligare blir det. Och du behövs!

Du behöver inte ha några förkunskaper om IM, men ett intresse för biståndsfrågor är positivt.

Vi vill att du som volontär är/blir medlem i IM. Bli medlem på www.manniskohjalp.se/medlem eller kontakta IMs växel 046-32 99 30. Som medlem kan du gå IMs utbildningar utan kostnad.

Som volontär är du en viktig representant för IM och du förväntas dela IMs värdegrund om alla människors lika värde (se IMs volontärpolicy och i IMs stadgar www.manniskohjalp.se/ims-stadgar).

SÅ HÄR GÅR INTRODUKTIONEN TILL:

Alla som vill bli volontär behöver komma på ett volontärsamtal/infomöte på IMs kontor. Där får du mer information om IMs lokala verksamheter och vad volontäruppdragen innebär och kräver.

Som ny volontär i info- och eventgruppen får du introduktion till gruppens arbete och vad som är på gång just den aktuella terminen då du deltar på gruppens planeringsmöten. Du kommer in i arbetet genom att vara med på och tillsammans med några andra ta ansvar för ett evenemangs genomförande.

KONTAKT:

Om du är intresserad av att engagera dig i IMs Info- och eventgrupp och/eller vill veta mer, kontakta IMs regionkontor i Göteborg, region.vast@manniskohjalp.se eller 031-42 45 95.