Din varukorg är tom.

Studiecirklar

Precis som IMs utbildningar är studiecirklarna mötesplatser som medverkar till att stärka volontärer, medlemmar och allmänhet i de frågor som IM arbetar med.

Varje år arrangerar volontärer studiecirklar runt om i landet. Nu finns det tre studiematerial  att använda - Ny i Sverige steg 1,  IM i världen steg 1 och Fair Trade steg 1 - som motsvarar utbildningarna med samma namn. Har du gått någon av dessa studiecirklar kan du anmäla dig till steg 2-utbildningarna.

Kontakta utbildningssamordnaren för att få tillgång till studiecirkelmaterialen, utbildningssamordnare@manniskohjalp.se.

IM samarbetar med studieförbundet Sensus. De kan stötta studiecirkelgrupper på olika sätt och IMs cirkelledare får ta del av ledarutvecklingsprogrammet.
Läs mer om Sensus här

Håll en cirkel utifrån boken Händelserikt eller Biståndsskolan!

Boken Händelserikt lämpar sig väl för samtal och cirklar för den som vill fördjupa kunskapen om IM.
Bjud till exempel in till en tematräff med författarna i samtal kring Händelserikt, om tradition och förnyelse i IM-arbetet. 

Biståndsskolan är ett häfte med artiklar om bistånd. Där beskrivs bland annat olika begrepp vi använder, varför vi arbetar med lokala samarbetspartners, varför IM arbetar med hjälp-till självhjälp och en hel del om hur IM ser på utvecklingssamarbete i stort.

Hanna Ekblad

Verksamhetsutvecklare
046-32 99 63