Din varukorg är tom.

Artiklar av Nikolina Stålhand

Tolv lärdomar från Nepal

23 december 2017

Det är svårt, om inte omöjligt, att i ett inlägg sammanfatta allt som hänt de senaste sexton veckorna. Så istället för en sammanfattning kommer här tolv punkter över sådant som jag inte visste när jag satte mig på planet mot Kathmandu i slutet av augusti, men som de senaste veckorna blivit vardag för mig.

Lokal förankring - a och o för ett hållbart utvecklingsarbete

14 november 2017

– Genom att involvera och mobilisera alla oss som lever i samhället så kan vi se att projekten som nu implementeras är hållbara. Det visar på en tydlig vilja att långsiktigt förbättra situationen i området, menar Rum Bahadur, en av de rättighetsbärare jag mötte under mitt besök i Naram.

Blogg: Empowerment i de nepalesiska bergen

8 november 2017

– Jag vet nu att kvinnor kan göra allt och vill därför uppmuntra andra kvinnor att bli ledare. Orden kommer från Chin Maya - en av de kvinnor jag mötte under min senaste fältresa till Naram och Arkhala.

Jag vill inte ha en dotter…

23 oktober 2017

…för jag vill inte att någon ska behöva utstå det kvinnor får utstå här. När dessa ord yttrades från en vän här i Nepal så insåg jag än en gång vilken otroligt orättvis och ojämställd värld vi lever i.

Långa avstånd och oändlig väntan

19 oktober 2017

- Min bror bor i Dubai, jag har inte träffat honom på drygt två år. Det är ingen slump att i princip alla jag träffat här i Nepal har en eller flera nära familjemedlemmar som tillfälligt eller permanent lämnat landet.

Blogg: Framtidstro och kämparvilja i Gorkha

14 oktober 2017

Den 25 april 2015 förändrades livet totalt för många människor i Nepal. Jordbävningen som inträffade mätte 7,5 på Richterskalan och var den kraftigaste på drygt 80 år. 9000 personer dog, närmare 30 000 skadades och de materiella skadorna uppgick till mångmiljardbelopp. Två år senare lever många människor fortfarande i sviterna av denna katastrof.

Mens – en fråga om liv och död i Nepal

28 september 2017

Smutsigt, smittobärande och olycksbringande – innebörden av mens är vidsträckt och sitter i många delar av Nepal djupt rotad i generationer av traditioner. Lagar och försök till attitydförändringar till trots, att vara menstruerande i Nepal kan i många fall innebära en fara för sitt liv.

Sidor