Din varukorg är tom.

Nyheter

Barnen ska ha samma möjligheter

16 maj 2017

Luma Jamjoum har bestämt sig. Hon har två söner, Faris och Omar, och hon ska se till att båda får samma möjligheter att må bra och bli respekterade i livet. Trots att de har olika förutsättningar.

Fair trade-kaffe från Peru sätter barn i skolan

10 maj 2017

I den normala kaffehandeln är det ofta femton mellanhänder från bonde till din kaffekopp. Inom fair trade är det inte så. Ibland känner vi till och med bonden. I det här fallet heter han Samuel Chinchay Calderon.

Samtal om idéer tar aldrig slut

7 maj 2017

IMs medlemmar har formulerat ett idéprogram som kan göra det lättare att hålla rätt riktning på vårt arbete och förstå bakgrunden till det arbete som gjorts i Sverige och runt om i världen.

Linnéa Claeson får IM-priset 2017

4 maj 2017

Debattören och handbollsspelaren Linnéa Claeson tilldelas IM-priset 2017. Hon får priset för sitt idoga och humoristiska synliggörande av systematiskt kvinnohat i samhället. IM hoppas att med detta pris stärka hennes ställning och stödja hennes arbete för flickors och kvinnors rättigheter i Sverige och världen.

En fadders berättelse från Guatemala

28 april 2017

Eva Johannesson är IM-fadder sedan många år tillbaka och har länge önskat få göra en resa i IMs regi. IM har flera samarbetspartners i Guatemala och Eva kunde se hur hennes gåvor gör skillnad för människor som växer och tar plats.

Barn med autism får inte stöd

26 april 2017

Aliona har upplevt fördelarna med att organisera sig. Hon är inte längre en ensam mamma som kämpar för sin son, utan hon är en del av det civila samhället.

Sidor