Din varukorg är tom.

Nyheter

IM på Fair Trade Forum

6 oktober 2017

Den 5-7 oktober arrangerar Linköpings kommun Fair Trade Forum som i år bär temat "Hållbar livsstil". IM är på plats för att delta med föreläsning och butik.

Rättvisa IM-påsar nu i Uppsala

5 oktober 2017

Rättvist tillverkade och miljövänliga tygkassar från IM Fair Trade har funnits till salu i ICA-butiker i Malmö och Lund i flera år. Men sedan mitten av september säljer ICA Luthagen i Uppsala fair trade-kassarna, som första butik utanför Skåne.

ICA Malmborgs 10 000 påsar ger månader av jobb

5 oktober 2017

ICA Malmborgs har varit företagspartner till IM under många år. Sedan 2008 har ICA Malmborgs butiker i Skåne sålt tygkassar i sina butiker, ett rättvisemärkt miljövänligt alternativ till engångsplastpåsen. Nu har de sex Malmborgsbutikerna köpt in ytterligare 10 000 påsar, det ger arbete i ett halvt år åt de indiska skräddare som syr påsarna.

Välkommen satsning på fri och rättvis handel

5 oktober 2017

Idag presenterade konsumentminister Per Bolund en satsning på bättre information om produktionsvillkor i andra länder. Förslaget presenterades i IMs Fair Trade-butik i Linköping i anslutning till öppnandet av Fair Trade Forum 2017.

Nytt pris till IMs nedsmälta illegala vapen

3 oktober 2017

Under konferensen CSR Östersund fick IM pris för årets CSR-projekt. CSR betyder ungefär ”företags samhällsansvar”. Och priset gick till IMs initiativ Humanium Metal.

Vi möts i Göteborg!

22 september 2017

IM grundades 1938 som en direkt reaktion på nazismen och vi står fortfarande för allt som nazismen avskyr. Allt vi gör grundar sig i alla människors lika värde och just därför finns vi på plats i Göteborg de sista dagarna i september 2017.

Sidor