Din varukorg är tom.

Nyheter

Vi står upp för människorättsförsvarare i Guatemala

21 februari 2017

Människorättsförsvarare i Guatemala hotas, förföljs och utsätts systematiskt för våld. Situationen är alarmerande, och därför välkomnar svenska biståndsorganisationer den resolution som EU-parlamentet nu antagit för att mobilisera för mänskliga rättigheter i Guatemala.

Äntligen lite goda nyheter!

16 februari 2017

På självaste Alla Hjärtans dag röstade politikerna i Malawi igenom en förändring som ska stoppa barnäktenskap.

Spara för IM med Humanfonden

13 februari 2017

Du som vill spara pengar och samtidigt göra en meningsfull insats för IM kan spara i Swedbank Humanfonden.

Integreras genom kultur - här finns tipsen!

12 februari 2017

Kultur är något de flesta människor kan relatera till, oavsett språknivå. Gemensamma kulturupplevelser skapar gemensamma minnen och en känsla av samhörighet. Men kultur kan vara dyrt. Därför tipsar vi om olika sätt att ta del av gratis kultur i Sverige.

Ny kör ska integrera genom sång

12 februari 2017

När människor sjunger tillsammans blir summan större än delarna. Varje röst blir en del av en musikalisk helhet, och alla är lika viktiga. Därför är sång ett utmärkt sätt att integreras, enligt Bodil Bendixon som startar en ny kör i Trelleborg.

IM-damer pluggar integration

9 februari 2017

Kakor hela vägen från Skåne. Det hjälper IM-damerna i Jönköping att hålla energin uppe när de lär sig om integration. Studiecirkeln är fullspäckad med fakta om vad som gäller för nyanlända i Sverige.

15-åring hittade extramamma i Lund

7 februari 2017

– Man skulle kunna skriva en hel bok om oss. Vår vänskap kommer hålla hela livet.
Det säger 15-åriga Mustafa, som genom IMs verksamhet Vänskapa har hittat en nära vän och mamma i 20 år äldre Bodil Gesslein.

Stäng inte fler dörrar för människor på flykt

3 februari 2017

"Människor som sitter fast i en ohållbar flyktingsituation ser nu hur dörr efter dörr stängs i ansiktet på dem. Inte minst barnen drabbas oerhört hårt", säger Jenny Oskarsson, IMs regionchef i Mellanöstern.

Sidor