Din varukorg är tom.
Mehmet Murat Dogan, Malin Ljungberg och Frida Holmqvist, praktikanter på IMs huvudkontor hösten 2017. Foto: Sophia Djane / IM

Praktikplatser, hösten 2018 / Internships, autumn 2018

3 april 2018

Till hösten 2018 söker vi fyra praktikanter med placering i Lund och Malmö. Läs om varje placering nedan och ansök till den eller de platser du är intresserad av. IM har en kompetensbaserad, anonymiserad rekrytering och ansökan sker via ett frågeformulär, du ska alltså inte skicka in CV och personligt brev. Senaste datum för ansökan är den 22 april.

 
We will receive three interns during the fall of 2018 at our Head office in Lund and Regional office in Malmö. The spot at the International Department is open for English speaking applicants. IMs recruitment is anonymous and focuses solely on the skill and qualification of the applicant, the application is therefore done via a questionnaire, and you are not to send in your CV and personal statement. Deadline for application is April 22nd.
 

Internship International Department, 1 spot, Sep-Dec 2018, placement Lund

The international department works in 13 countries, one of them Sweden. We collaborate to strengthen our systems for organisational learning, capacity development and quality assurance, always with the ambition to reach greater impact. Strengthening civil society, development/aid effectiveness and a Rights Based Approach (RBA) are at the core of what we do.

In the fall of 2018 we will be taking the final steps to prepare for our new strategic period 2019-2023. We will, for example, update our systems for planning, monitoring and evaluation, and work to find new partners to cooperate with. You will be part of a small team at IM’s Head office and you will be given independent tasks. We welcome non-Swedish speaking applicants. Apply here (International Department)

---

Praktik Sverigeavdelningen, Region Syd, 1 plats, sep-dec 2018, Malmö

På IMs kontor i Region Syd samordnar vi alla verksamheter i regionen - från RådRum till lokalföreningarnas språkfika, från kulturprojekt till Kvinnokraft. Som praktikant får du vara del av detta och kommer bland annat arbeta med rekrytering av volontärer, events och mässor, förbereda administrativa underlag och arbeta mer fokuserat med projektet Kvinnokraft som syftar till sysselsättning, integration och jämställdhet. Vi hoppas att du vill vara med oss hösten 2018 och skapa förändring för både individen och för samhället i stort. Ansök här

---

Praktik Marknads- & kommunikationsavdelningen, 2 platser, sep-dec 2018, Lund

På IMs huvudkontor i Lund koordineras både den svenska och internationella verksamheten, här finns också marknads- och kommunikationsavdelningen som ansvarar för IMs insamlingsarbete samt att kommunicera IMs verksamhet till relevanta målgrupper.

Som praktikant får du möjlighet att lära dig insamlingsarbetes hantverk från grunden. Du kommer att stödja de tolv kollegorna på avdelningen i deras arbete vilket ger dig en bred insyn och samtidigt ges möjlighet att utforma praktiken efter dina intressen och färdigheter med exempelvis egna projekt. Du kommer omgående att bli involverad i det löpande arbetet och bli en del i gruppen. Den ena platsen kommer att ha fokus på insamling och den andra på extern och intern kommunikation. Ansök här

---

Kontaktuppgifter / contact information

International Department:
Anders Berg anders.berg@manniskohjalp.se

Sverigeavdelningen/Region Syd:
Aldijana Tanovic aldijana.tanovic@manniskohjalp.se

Marknads- & Kommunikationsavdelningen:
Johan Lundberg johan.lundberg@manniskohjalp.se