Din varukorg är tom.
Tanatswa är 11 år och vice ordförande i kommitté för förbättrad skolmiljö på en skola i Zimbabwe där eleverna får stöd av IMs partner Simukai. Foto: Anja Melin / IM

Spara med både hjärna och hjärta

9 februari 2018

Du kan fondspara utan avgift och ge dina pengar möjlighet att växa samtidigt som de gör världen bättre! Låter det för bra för att vara sant? Titta närmare på Swedbanks Svanenmärkta Humanfond.

Vill du spara till dina drömmar samtidigt som du gör världen lite bättre? Spara med hjärtat och stötta samtidigt IM genom Humanfonden. Där placeras dina pengar i svenska företag. Den kostnadsfria fonden delar sedan ut två procent varje år till IM, resten fortsätter att växa. På tio år har fonden dubblat i värde.

Månadsspara regelbundet eller gör insättningar lite då och då – välj det som passar dig bäst. Genom ideellt fondsparande kan du bygga upp ett sparande, samtidigt som du stöttar vår verksamhet och låter ditt sparkapital bidra till en bättre värld.

I väntan på Hjärtedagen

Varje år på Alla hjärtans dag får ett antal svenska ideella organisationer en utdelning från Humanfonden. Förra året fick IM 401 173 kronor, det gör stor skillnad för IMs möjligheter att göra gott.

För 250 kronor kan IM ge ett barn en termins skolgång i Zimbabwe. Så att de, precis som Tanatswa på bilden, kan ges en chans till en bättre framtid.

Hållbar fond

Humanfonden är en bred aktiefond som förvaltas av Swedbank Robur. Humanfonden är en hållbarhetsfond, vilket innebär att företagen fonden investerar i tar ansvar för miljö, arbetsvillkor, mänskliga rättigheter och affärsetik.

Att fonden är Svenenmärkt innebär att den ska uppfylla 25 obligatoriska krav som rör exkludering, inkludering, transparens och påverkan. Märkningen lägger stort fokus på att fonden väljer bort företag som producerar och/eller distribuerar känsliga produkter och fossila bränslen samt att bolagens hållbarhetsarbete visar på en förändringsvilja.

 
Till Humanfonden