Din varukorg är tom.

IM söker nyanlända praktikanter

27 februari 2018

IM söker praktikanter som vill vara med i ett integrationsprojekt med fokus på försörjning för nyanlända.

IM är en svensk biståndsorganisation som bekämpar fattigdom och utanförskap. Vår vision är en rättvis och medmänsklig värld. IM grundades 1938 och verkar idag i Sverige och tolv länder världen över. Tillsammans med lokala organisationer och individer som brinner för förändring arbetar vi för att skapa hållbar utveckling.

Nu söker vi dig som är ny i Sverige och vill ha en utvecklande praktikperiod hos IM. Om du är driven och vill komma ut på arbetsmarknaden eller starta eget företag, så ser vi gärna att du söker praktikplats hos oss!
Hos oss kommer du att få en handledare och du kommer att få träna på svenska språket och få kännedom om hur en svensk arbetsplats fungerar.
IM i Vrigstad söker nu fyra praktikanter (både kvinnor och män) som bor i Sävsjö kommun. I Vrigstad har IM ett pensionat och du kommer därför att få lära dig om utvecklingsarbete, men också om pensionatsverksamhet. Du kommer också att erbjudas möjlighet att testa egna idéer, om du vill.

Det är bra om du är intresserad av:
- Hotell- och restaurangbranschen
- Trädgård
- Eget företag
- Integrationsverksamhet

Om dig:
1. Du bor i Sävsjö kommun.
2. Du är ny i Sverige, över 18 år och har uppehållstillstånd.
3. Minst SFI C:nivå
4. Det är en meriterande om du flerspråkig, tex svenska samt något av språken Arabiska, Dari, Persiska, Kurdiska, Somaliska eller Tigrinja

Arbetslivserfarenhet
Ingen arbetslivserfarenhet krävs

Ansök senast: 2018-03-20
Skicka din praktikantansökan med CV och personligt brev till:
syed.latif@manniskohjalp.se eller miriam.lumonya@manniskohjalp.se 
Telefon: 0382 -56 50 53 eller 0382-56 50 58