Din varukorg är tom.
Masterseamstress med medarbetare. Fr. hoger: Saraswti, Lalitha, Vijay mala, Geeta, Mahabubi och Nelamma. Foto: Bjorn Eriksson/IM

Blogg: Elefantfeber

15 december 2017

Jag spenderar en vecka i staden Hubli som ligger i Karnataka i södra Indien. Här arbetar jag på Hubli Hospital for the Handicapped, som är ett sjukhus och en förening för hantverkare. Jag är här för att lära ut hur man tillverkar elefant-mjukdjur som jag har utformat.

Sömmerskan Saraswti och jag sitter vid symaskinen och lär varandra hur man kan sy elefanter på bästa och snabbaste sätt. Saraswti är mäster-sömmerska i syateljén. Hon är från byn Kusugal och går med krycka. Hubli Hospital anställer hantverkare som har polio, lepra eller andra funktionsvariationer. De arbetar, skrattar och nynnar dagarna igenom. De trycker på tyg och papper, snider trä och bygger möbler, och de syr och tillverkar, alltid med god ton och leendes. Energin på Hubli Hospital är riktigt härlig!

Så pass härlig att jag tar till mig av den. Livet har en så gemytlig lunk, vädret är så behagligt varmt, luften är så frisk. Det är en fin flykt från Delhi. Inte minst tystnaden är fantastisk. Så här i Hubli landar jag igen efter storstadens galenskap. Här får min kreativitet andrum och hantverkarna ger mig ny inspiration.

En vecka här är som en vecka på retreat. Och efter 3 månader av fullt fart känns det verkligen fint. Att kunna dela mina kunskaper och lära mig av dessa varma människor, i en god miljö.

Hubli Hospital for the Handicapped's textiltryck studio. Foto: Bjorn Eriksson/IM

Jag med masterstuffer Hameeda. Foto: Vijay mala & Bjorn Eriksson/IM

Elefant leksaker, designade av mig, tillverkade vid Hubli Hospital for the Handicapped. Foto: Bjorn Eriksson/IM