Din varukorg är tom.
Ahmad är sex år och lever i Gaza med sin mormor Rasmieh. Foto: Sewar Sawalha / IM.

Ahmad saknar sin mamma

5 december 2017

Situationen i Gaza är otrygg och en del familjer flyttar till grannländer som Egypten och Jordanien om de får möjlighet. Men det är inte alltid möjligt att få med sig alla på resan.

Ahmad är sex år och lever i Gaza med sin mormor Rasmieh. När han var knappt två månader gammal separerade föräldrarna. Pappan lämnade familjen och flyttade iväg till Egypten. Senare träffade Ahmads mamma en ny man som redan hade barn, och de bestämde sig för att också lämna det osäkra Gaza för att bo i Jordanien.

Ahmad var tvungen att stanna
Mamman kunde inte få med sig lille Ahmad ut från Gaza, utan var tvungen att lämna honom med mormor. Idag går Ahmad, som har en intellektuell funktionsnedsättning på We Can center som IM stödjer via partnern PMRS (Palestinian Medical Relief Societiy). Han älskar sin mormor men saknar såklart mamma. Därför var han väldigt glad att få se sin mamma och sina syskon när de kunde göra ett kortare besök i Gaza nyligen. Familjen och centret kämpar för att Ahmad ska få tillstånd att lämna Gaza, åtminstone tillfälligt.

Många barn behöver stöd
På We Can center går 18 barn, men betydligt fler i området skulle behöva komma dit. Därför gör personal från centret hembesök hos familjer varje vecka. Det räcker inte på långa vägar, eftersom barnen behöver stöd varje dag för att kunna bli självständiga.

Efternamn och mammans namn har utlämnats efter ett redaktionellt beslut

Översättning: Marcus Nilsson

Ahmad var väldigt glad när mamma kunde göra ett kortare besök i Gaza nyligen. Foto: Sewar Sawalha / IM.

Ahmad har gjort stora framsteg och lärt sig att han också har rättigheter. Foto: Sewar Sawalha / IM.