Din varukorg är tom.
IMs butik på Fair Trade Forum. Foto: Erik Törner / IM

IM på Fair Trade Forum

6 oktober 2017

”Och plötsligt står den där, tygelefanten, i en Fair Trade-butik i Sverige. Men nu har jag kunnat visa er vilka som sydde och stoppade, klippte och färgade, innan varan faktiskt kom hit från Indien”. Julia Groth har varit praktikant för IM hos producentorganisationen MESH i Indien. Hon berättar och visar bilder och varor från scenen på Kårhuset i Linköping.

Det är mitt under det årliga Fair Trade Forum. Med besök av bland annat konsumentminister Per Bolund och artisten Marit Bergman öppnade mötesplatsen för allt möjligt rättvisemärkt i Linköping under torsdagen. Och evenemanget är fortsatt öppet för allmänheten fredag och lördag. Med seminarier, debatter, försäljning av hantverk, choklad, kaffe med mera, fokuseras Linköping på hållbar konsumtion.

Diskussionerna rör sig från besök hos producenter som MESH i Indien till kaffeprovning, Fairtrade och de Globala målen, textilindustrin och hållbart mode, och mycket mer.

IM finns är på plats med föreläsning och butik. Så lär dig mer eller bara handla fina varor - välkommen till Linköping!

Läs programmet här.

Till IM Fair Trade