Din varukorg är tom.

RådRum söker samordnare till Knivsta

4 augusti 2017

RådRum ger genom utbildade frivilligrådgivare gratis råd och vägledning – neutralt, konfidentiellt och opartiskt till personer som är nya i Sverige. RådRum engagerar och utbildar frivilliga som till hälften är väletablerade i Sverige och till hälften personer som är eller har erfarenhet av att vara nya i Sverige.

RådRum syftar till att stärka egenmakten hos individen, att stötta den som är ny i Sverige att förstå och kunna tillvarata sina rättigheter och skyldigheter i lika stor utsträckning som resten av befolkningen. RådRum är ett samarbete mellan Hållbar Utveckling Skåne, Individuell Människohjälp, Sensus, Region Skåne och Malmö Stad. RådRum finns i flera städer i Skåne, samt sedan 2016 i Sollentuna och Stockholm.

Knivsta kommun har sökt projektbidrag tillsammans med IM Region Mitt och Sensus Stockholm-Gotland för att utveckla RådRum i Knivsta kommun. Verksamheten kommer samarbeta nära med befintliga RådRum och dess samordnare och delprojektledare.

Arbetsuppgifter

Som samordnare ansvarar du för uppstarten av RådRum Knivsta. I arbetsuppgifterna ingår
• att rekrytera volontärer till rådgivningen
• att ansvara för rådgivningen
• administration, planering av rådgivningsverksamheten och aktiviteter
• kontakter med frivilliga och övriga i projektgruppen inom RådRum
• bidra med språkkunskaper i till exempel somaliska, tigrinja, persiska eller andra språk
• verka för lokal förankring och samverkan med Knivsta kommun och lokala aktörer

Du gillar att arbeta i grupp och gemensamt lösa de frågor och situationer som uppstår. Du är social och gillar att möta nya människor. Du har erfarenhet av att arbeta tillsammans med volontärer eller personer som är nya i Sverige, i en rådgivande roll. Du har stark lokal förankring i Knivsta kommun och kontakter med det lokala föreningslivet samt kunskap om lokal rådgivningsverksamhet. För verksamheten viktiga språkkunskaper är meriterande. Vi förutsätter att du delar IMs och RådRums värdegrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänstgöringsgrad: 50 procent
Varaktighet: 2017 09 18 - 2018 05 30 med möjlighet till förlängning.
Tjänstgöringsort: Knivsta kommun samt vissa resor till centrala Stockholm
Tillträde 18 september 2017

Tjänsten tillsätts under förutsättning att medel beviljas.

Eventuella frågor om tjänsten kan ställas till Elin Vestberg, enhetschef IM Stockholm, telefon 08-52225430, elin.vestberg@manniskohjalp.se (åter den 17 augusti) eller till Ayman Amin, samordnare RådRum Stockholm, telefon 08-408 838 04 (åter den 14 augusti).

Välkommen med personligt brev, CV och löneanspråk senast 2017-08-18 till: elin.vestberg@manniskohjalp.se

Märk ansökan med ”RådRum”

IM strävar efter en personalsammansättning med olika bakgrund och erfarenheter.
Kollektivavtal finns med Unionen. Fackklubbens ordförande är Sara Fallström, 046-32 99 30.