Din varukorg är tom.

Samtal om idéer tar aldrig slut

7 maj 2017

IMs medlemmar har formulerat ett idéprogram som kan göra det lättare att hålla rätt riktning på vårt arbete och förstå bakgrunden till det arbete som gjorts i Sverige och runt om i världen.

Vi har precis avslutat ett stimulerande årsmöte. Samtal om idéer som aldrig ville ta slut. Flera medlemmar berättar att det är stimulerande att träffa människor som vill åt samma håll men som har funderat på olika vägar dit. Och att det varit både svårt och spännande att formulera idéer så att andra människor verkligen förstår.

Nihal Ragab från lokalföreningen i Malmö uttryckte vad det handlar om
- Vi har diskuterat IMs idéer och jag har träffat andra som är aktiva. Nu är det viktigt att förklara för alla andra i organisationen, de som inte var här idag. Det blir en utmaning.

Samtalet slutar inte här. IMs medlemmar har formulerat ett idéprogram och nu kan det bli en levande plattform för vår organisation. Med ett klart idéprogram blir det lättare att hålla rätt riktning på vårt arbete och förstå bakgrunden till IMs arbete i Sverige och runt om i världen.

Samtalen handlade både om IMs verksamhet och relation till omvärlden och andra organisationer. Jämlikhet, ömsesidighet, oberoende och mod var några ord som nämndes och som beskriver årsmötet bra.

Zohreh Abbasi från Umeå tycker att det är viktigt att samtalet inte stannar inom Sverige och hur det svenska systemet fungerar.

- Olika länder har olika system, i flera länder handlar inte politik så mycket om partier. Därför är det viktigt att IM är obundet politiskt inte bara partipolitiskt.

- Idéprogrammet är viktigt!, säger Anne Thingvall från Göteborg. Påverkanstorget har varit jättebra, här kommer fram åsikter som inte kommit fram annars. Det blir lättare att hänga med i dialogen.