Din varukorg är tom.

RådRum söker samordnare för nystartad verksamhet

16 mars 2017

RådRum ger genom utbildade frivilligrådgivare gratis råd och vägledning – neutralt, konfidentiellt och opartiskt till personer som är nya i Sverige. RådRum engagerar och utbildar frivilliga som till hälften är väletablerade i Sverige och till hälften personer som är eller har erfarenhet av att vara nya i Sverige.

RådRum syftar till att stärka egenmakten hos individen, att stötta den som är ny i Sverige att förstå och kunna tillvarata sina rättigheter och skyldigheter i lika stor utsträckning som resten av befolkningen. RådRum är ett samarbete mellan Hållbar Utveckling Skåne, Individuell Människohjälp, Sensus, Region Skåne och Malmö Stad. RådRums metod har sedan 2013 utvecklats, testats och nu ska den spridas till fler platser både inom och utanför Skåne.

Arbetsuppgifter

Som samordnare har du det övergripande ansvaret för RådRums kommande verksamhet i nordvästra Skåne med utgångspunkt Helsingborg. Arbetsuppgifterna är bl a:
- ansvara för rådgivningen och
- administration, planering av rådgivningsverksamheten och aktiviteter
- kontakter med frivilliga och övriga i projektgruppen inom RådRum
- vara med i planering av rekrytering och utbildningsinsatser
- verka för lokal förankring och samverkan med kommuner och andra lokala aktörer och organisationer
- vara en drivkraft för utveckling av verksamheten

Du gillar att arbeta i grupp och gemensamt lösa de frågor och situationer som uppstår. Du är social och gillar att möta nya människor. Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta tillsammans med volontärer eller personer som är nya i Sverige. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Akademisk utbildning, arbetslivserfarenhet och för verksamheten viktiga språkkunskaper är meriterande. Vi förutsätter att du delar IMs och RådRums värdegrund. Befattningen kräver flexibilitet vad gäller arbetstider.

Tjänstgöringsgrad: 50 procent
Tjänstgöringsort: Tjänsten har sin bas i Malmö men den mesta av verksamheten kommer till att börja med ske i Helsingborg och nordvästra Skåne.
Tillträde 1 juni eller efter överenskommelse, med varaktighet till 31 maj 2018.

Mer information lämnas av Magnus Strand projektledare RådRum telefon 0707-671103 eller Martin Nihlgård Sverigechef IM telefon 0704- 10 03 09.

Välkommen med ansökningshandlingar och löneanspråk senast 2017-03-30 till:
rekrytering@manniskohjalp.se
Det är viktigt att du märker din ansökan med IM Region Syd.
 

IM är en svensk medlemsbaserad biståndsorganisation som synliggör och bekämpar fattigdom och utanförskap. Vår vision är en rättvis och medmänsklig värld. IM grundades 1938 och verkar idag i Sverige och tolv länder världen över. Tillsammans med lokala organisationer och individer som brinner för förändring arbetar vi för att skapa hållbar utveckling.
IM arbetar för ett mångkulturellt och antirasistiskt Sverige genom att skapa mötesplatser och vägar in i det svenska samhället.
IM bedriver under namnet IM Fair Trade handel på rättvisa villkor med stöd till ett 30-tal producenter.
IMs handlingskraft utvecklas ständigt genom stödet från ca 48000 individuella givare, 6000 medlemmar, 2000 volontärer och 170 medarbetare.