Din varukorg är tom.
IMs kontor i Stockholm byter skyltning till den nya loggan. Foto: Elin Vestberg

Policyansvarig till Internationella avdelningen

19 februari 2016

IMs Internationella avdelning är i ett dynamiskt skede och söker en person för att länka samman arbetet på vårt huvudkontor i Lund med våra olika kontaktytor i Stockholm. Uppdraget har två delar där det första är att utveckla vårt arbete med policydialog och påverkan. I detta ingår att säkerställa en tydlig länk mellan vad vi och våra partners gör och säger i våra verksamhetsländer och vår policyagenda i Sverige; att utveckla IMs deltagande i relevanta nätverk och samarbeten; och att bidra till att formulera våra ställningstaganden genom internt kunskapsutbyte och omvärldsbevakning.

Den andra delen av tjänsten innebär ett ansvar för IMs ramavtal med Sida CIVSAM (Enheten för Civila Samhället). I uppdraget ingår att samordna och kvalitetssäkra arbetet med ansökningar och rapporter till Sida. Du ska även samordna IMs deltagande i arbetsgrupper, seminarier och liknande relaterat till Sida med syfte att kunskapsbevaka, påverka och säkerställa en långsiktig och god relation.

Tjänsten är placerad i Stockholm på IMs lokalkontor som bedriver verksamhet i Sverige med fokus på integrationsfrågor. För att säkerställa en integrerad relation med Internationella avdelningen förväntas du vara närvarande i Lund ca två dagar varannan vecka och bidra till avdelningens övergripande lärande och utveckling.

Du som söker tjänsten har troligtvis erfarenhet av programverksamhet i någon eller flera av de regioner där IM verkar, och du har på senare år omsatt dina kunskaper i policydialog i svensk och internationell kontext. Du har gedigen erfarenhet av resultatbaserad planering, uppföljning, utvärdering och rapportering. Spetskompetens inom något av IMs verksamhetsområden och perspektiven genus/mångfald, miljö/klimat och konfliktkänslighet är meriterande.

Du har relevant högskoleexamen exempelvis inom samhällsvetenskap, utvecklingsstudier eller mänskliga rättigheter och minst 5 års erfarenhet av arbete med utvecklingsfrågor och av ett rättighetsbaserat förhållningssätt. Vidare krävs att du har erfarenhet av att arbeta med policy och påverkan och att du är väl förankrad i civilsamhällesfrågor.

Tjänsten kräver mycket god förmåga till analys, planering, relationsbyggande och samarbete. Som person är du utåtriktad, lösningsorienterad och flexibel. Du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift. IM värdesätter och eftersträvar mångfald inom organisationen. Vi lägger stor vikt vid engagemang och personlig lämplighet och vi förutsätter att du delar IMs värdegrund.

Tillträde i april/maj eller efter överenskommelse. Varaktighet tillsvidare.

Välkommen med personligt brev, CV och löneanspråk senast 2016-03-04 till:
recruitment@manniskohjalp.se
Märk din ansökan med ”Policyansvarig”

Mer information lämnas av:
Ulrika Jerre, chef för Internationella avdelningen, Ingrid Olsson, HR-chef, 046-32 99 30

IM följer kollektivavtalet mellan Idea och Unionen. Klubbens ordförande är Sara Fallström,
046-32 99 39.