Din varukorg är tom.

Nyheter

Humanium metal by IM uppmärksammas i FNs säkerhetsråd

1 augusti 2018

I samband med att Sverige tog över ordförandeskapet i FNs säkerhetsråd informerade Sveriges FN-ambassadör Olof Skoog sina kollegor i rådet om Humanium Metal. Humanium Metal är ett initiativ för fredliga samhällen, initierat av den svenska biståndsorganisationen IM Swedish Development Partner, där beslagtagna illegala vapen smälts ned till ny råvara.

Valstugor för medmänsklighet

13 juli 2018

IM ställer sig tillsammans med flera andra organisationer bakom den partipolitiskt obundna valkampanjen #röstamermänskligt. Vi uppmanar våra lokalföreningar och medlemmar att engagera sig i kampanjen på sin ort.

IM i Almedalen 2018

27 juni 2018

Vi medverkar i flera intressanta och angelägna paneldebatter i år. Här har du en komplett förteckning över dem alla.

IM fördömer beskjutningen av vårdpersonal i Gaza

4 juni 2018

Razan Al Najjar, en 21-årig volontär för IMs partner PMRS, dödades när hon undsatte skadade vid den Israeliska gränsen.
– Det som hänt är fruktansvärt. Att sjukvårdspersonal beskjuts strider mot humanitär rätt, säger Ann Svensén, generalsekreterare på IM.

Nationaldag utan nostalgi

30 maj 2018

Nationaldagen har aldrig fått riktigt grepp i Sverige, vi har fortfarande inte hittat formen för hur vi ska fira, eller en stark grund i varför vi firar. Just därför har vi en unik möjlighet att skapa en dag för Sverige så som det ser ut idag.

IM fördömer Israels våld i Gaza

15 maj 2018

Måndagen den 14 maj var den blodigaste i Gaza sedan kriget 2014. 61 palestinier, varav åtta barn, dödades, och 2 700 personer skadades när israeliska soldater öppnade eld mot demonstranter vid gränsen mot Israel.

Sidor