Din varukorg är tom.

Nyheter

"Resan visade att IM är rätt för mig"

16 mars 2017

Eva Johannesson från Linköping är IM-fadder och vann resan som vi lottade ut tillsammans med BIG Travel. Det var en resa som imponerade på henne och fick henne att känna att hon valt rätt organisation att stödja.

Kända övergrepp på branddrabbat barnhem

13 mars 2017

Plaza de la Constitución, utanför presidentpalatset, fylldes på lördagen av hundratals människor och demonstrationen pågick under åtta timmar. "Man känner sig så otroligt maktlös", säger María Zenteno, en guatemalansk läkare som var på plats under demonstrationen. Det är obegripligt att något sådant här kan hända och att sjukhusen inte har resurser för att rädda flickorna. Det offentliga sjukvårdssystemet är en katastrof och politikerna bryr sig inte.

IM och Konstfrämjandet startar Konstkupan

8 mars 2017

IM blir tillsammans med Folkrörelsernas Konstfrämjande första svenska aktör att gå in i Art-Hives, ett internationellt nätverk med tydlig gräsrotsagenda.

Nu har Yaman äntligen hittat ett basketlag

7 mars 2017

"Tjugo knäböj, ut med rumpan!"
Inte konstigt att 12-åriga Yaman Tirou hade ont i både armar och ben efter sin första basketträning någonsin. Med IMs hjälp har hon hittat ett lag att träna med.

Kvinnorna som stärks genom integration

7 mars 2017

"När jag är hemma tänker jag på mina problem, men här kan jag träffa mina kompisar och prata." Det säger Haifa El Alwad som är med i IMs kvinnogrupp i Vrigstad, en plats där nyanlända kvinnor stärker varandra.

Barn ska leka och lära sig saker - inte gifta sig

7 mars 2017

Den senaste veckan har vi berättat om mammor som kämpar mot barnäktenskap. Mammor som har övertalat andra föräldrar att inte gifta bort sina barn. Men det är viktigt att ungdomarna själva vet vad äktenskap innebär och vilka konsekvenser det kan få för deras framtid.

Sidor