Din varukorg är tom.

Nyheter

Läs IMs idéprogram!

20 februari 2018

Att IM är en religiöst och partipolitiskt obunden medlemsorganisation, det vet nog de flesta som bekantat sig med oss. Men IM är också anti-rasistiskt, feministiskt, med lång historia och ett uppdrag! För att förtydliga identitet, vision och uppdrag har IM ett idéprogram, som röstades igenom på årsmötet 2017. Nu tillgängligt i en designad version.

Frihet för Teodora

15 februari 2018

Idag den 15 februari frisläpps Teodora del Carmen Vásquez efter att ha suttit fängslad i elva år för ett brott hon inte begått. Teodora fängslades år 2007 efter att ha fått missfall och dömdes år 2008 till 30 års fängelse för mord. Nu har El Salvadors högsta domstol beslutat att förkorta hennes straff med hänvisning till att det inte går att fastslå att hon framkallat fostrets död och att domen därför inte är rättvis.

Humanfondens sparare bidrar ännu mer till en bättre framtid

14 februari 2018

Utdelningen från Swedbanks Humanfond till IM var tio procent högre än i fjol. Det ger IM större möjligheter att bidra till utbildningens kvantitet och kvalitet i länder som Zimbabwe, där Kudzai på bilden bor och går i skolan på Mutiwegora, en grundskola som får stöd av IM.

IMs läxhjälp + Mattecentrum = sant

9 februari 2018

IM har läxhjälp på flera platser i Stockholm, bland annat på Bibblerian i Hässelby gård. Många av barnen som kommer till läxhjälpen har föräldrar som har svårt eller ont om tid för att hjälpa till med skoluppgifter.

Spara med både hjärna och hjärta

9 februari 2018

Fondspara utan avgift och ge dina pengar möjlighet att växa samtidigt som de gör världen bättre. Humanfondens stöd till förra året IM motsvarade över 1600 skolavgifter i Zimbabwe till flickor likt Tanatswa på bilden.

Metallen som skadade Daniel kan bli något gott

29 januari 2018

Kulorna som träffade Daniel Antonio Rivera i ryggen gjorde honom rullstolsburen för resten av livet. Daniel är ett av offren för El Salvadors kriminella ungdomsgäng ”pandillas”. Genom Humanium Metal strävar IM efter att verka för minskat våld och ge stöd till de drabbade.

Det nya landet börjar i skolan besöker Sundsgården

21 december 2017

Vad är det första du tänker på när du hör ordet ”integration”?
”Musikalen Hairspray” ropar Sofia Delhag och brister ut i skratt. ”Det är sant, för den handlar om sånt – och jag älskar musiken i den”.

Barn är inte till salu

18 december 2017

IMs arbete handlar om att bekämpa fattigdom och utanförskap, två av de absolut största orsakerna bakom att barn säljs eller gifts bort till ett liv i slaveri och sexuella övergrepp.

Ropen blev till tystnad

14 december 2017

”Frihet för Teodora” ropade det hundratal feminister och aktivister som samlats utanför domstolen Isidro Menédez i San Salvador. En önskan som inte blev verklighet.

Sidor