Din varukorg är tom.

Nyheter

Sexualundervisning som gäller livet

7 juli 2017

Varje dag föder minst tre flickor under femton år barn i Guatemala. De senaste 15 åren har 4 801 flickor och kvinnor dött i samband med graviditeten eller förlossningen. Majoriteten av de ungdomar som har sexuella relationer använder ingen typ av preventivmedel och kunskapen om sexuell och reproduktiva rättigheter är generellt låg.

Fler barn har dött på statligt hem i Guatemala

7 juli 2017

Barn och ungdomar dör och staten ser tyst på. Måndagen den 3 juli 2017 dog tre minderåriga pojkar efter ett uppror på ett statligt rehabiliteringscenter i Guatemala City för barn och ungdomar som hamnat i konflikt med lagen. Knappt fyra månader har gått sedan 41 flickor brändes ihjäl på ett hem för barn- och ungdomar den 8 mars 2017.
– Det läggs inga resurser på barn och ungdomar i Guatemala, säger Ingrid Vásquez som är programansvarig för utbildningsprogrammet på IM Centralamerika.

Ett lätt sätt att mötas

30 juni 2017

– Genom att verkligen mötas och dela erfarenheter kan man få vänner för livet, det har jag egen erfarenhet av, berättar Tahirhan Yildiz som är en av volontärerna som har varit med på Språkfikat i Sollentuna sedan starten i höstas.

Därför åker IM till Almedalen 2017

30 juni 2017

För IM är det inte ett alternativ att ställa in vår närvaro och vårt program i Almedalen. Men vi är inte där för att föra dialog med nazister. Den som vill ta makten genom våld och etniskt rensa samhällen har ingen plats i det demokratiska samtalet.

Sidor