Din varukorg är tom.

Nyheter

Ahmad saknar sin mamma

5 december 2017

Ahmad är sex år och lever i Gaza med sin mormor Rasmieh. När han var knappt två månader gammal separerade föräldrarna.

Humanium Metal by IM får Grand Prix for Good

1 december 2017

IMs initiativ mot vapenvåld, ​Humanium Metal, belönas med Grand Prix for Good under den internationella festivalen Eurobest. Humanium Metal är en råvara av nedsmälta illegala vapen. I vår kommer de första produkterna ut på marknaden.

Konferens hyllar framsteg för kvinnors rättigheter

1 december 2017

För att fira framsteg för kvinnors rättigheter, dela erfarenheter och diskutera framtiden för jämställdhet i Mellanöstern och Nordafrika håller IM, Diakonia och Norsk Folkehjelp in till konferens 5-6 december i Beirut, Libanon.

Humanium Metal by IM ger effekt

15 november 2017

The Humanium Metal Initiative belönas med det näst högsta priset i 100-wattaren, tävlingen som hyllar kommunikation som skapar effekt.

Teodora fick 30 års fängelse efter missfall

9 november 2017

Teodora Carmen del Vásquez är en av 23 kvinnor som sitter fängslade i El Salvador efter att ha drabbats av missfall. Där har hon suttit i nio år dömd för mord.

Dom för jämställda löner i Nepals högsta domstol

9 november 2017

Nepals högsta domstol har givit direktiv till landets regering och myndigheter att tillse jämställda löner. Beslutet kom den tredje november efter en process pådriven av Raju Prasad Chapagain, från IMs partner JuRI Nepal*, och en grupp advokater.

Skärgården visade sin bästa sida

7 november 2017

Tack vare försäkringsbolaget Svedea fick cirka 100 personer möjlighet att åka ut i Stockholms skärgård, drygt hälften kom från IMs kompismatchning Duo Stockholm. Fiske, vandring, fotboll, kubb och en strålande sol gav många glada minnen.

Sidor