Din varukorg är tom.

Nyheter

Från rådtagare till rådgivare genom RådRum

6 april 2018

Rashid Madarati vill hjälpa andra att hitta rätt i det svenska samhället via vägledningsverksamheten RådRum, som IM är med och driver. Själv kom han hit från Syrien för lite mer än två år sedan och fick genom RådRum då vägledning i att överklaga en orättvis tågböter. Idag är han snart färdig rådgivare.

IM på FN-toppmöte om kvinnors rättigheter

16 mars 2018

IMs Rokibath Alssane på plats för spännande FN-toppmöte om kvinnors rättigheter genom @flickaplattformen. Årets huvudtema är "Utmaningar och möjligheter för att uppnå jämställdhet och stärka kvinnor och flickor på landsbyggden".

IM startar utbildning i rättvis handel

22 februari 2018

Tillsammans med folkhögskolan Hvilan startar IM en distansutbildning i rättvis handel. Thomas Ericsson, IMs Fair Trade Coordinator, berättar varför det är så viktigt.

Läs IMs idéprogram!

20 februari 2018

Att IM är en religiöst och partipolitiskt obunden medlemsorganisation, det vet nog de flesta som bekantat sig med oss. Men IM är också anti-rasistiskt, feministiskt, med lång historia och ett uppdrag! För att förtydliga identitet, vision och uppdrag har IM ett idéprogram, som röstades igenom på årsmötet 2017. Nu tillgängligt i en designad version.

Frihet för Teodora

15 februari 2018

Idag den 15 februari frisläpps Teodora del Carmen Vásquez efter att ha suttit fängslad i elva år för ett brott hon inte begått. Teodora fängslades år 2007 efter att ha fått missfall och dömdes år 2008 till 30 års fängelse för mord. Nu har El Salvadors högsta domstol beslutat att förkorta hennes straff med hänvisning till att det inte går att fastslå att hon framkallat fostrets död och att domen därför inte är rättvis.

Humanfondens sparare bidrar ännu mer till en bättre framtid

14 februari 2018

Utdelningen från Swedbanks Humanfond till IM var tio procent högre än i fjol. Det ger IM större möjligheter att bidra till utbildningens kvantitet och kvalitet i länder som Zimbabwe, där Kudzai på bilden bor och går i skolan på Mutiwegora, en grundskola som får stöd av IM.

IMs läxhjälp + Mattecentrum = sant

9 februari 2018

IM har läxhjälp på flera platser i Stockholm, bland annat på Bibblerian i Hässelby gård. Många av barnen som kommer till läxhjälpen har föräldrar som har svårt eller ont om tid för att hjälpa till med skoluppgifter. Men läxhjälpen är mycket mer än att bara en hjälp med skolarbetet. Det skapar också ett vardagligt möte mellan personer som kanske annars sällan möts.

Spara med både hjärna och hjärta

9 februari 2018

Fondspara utan avgift och ge dina pengar möjlighet att växa samtidigt som de gör världen bättre. Humanfondens stöd till förra året IM motsvarade över 1600 skolavgifter i Zimbabwe till flickor likt Tanatswa på bilden.

Sidor