Din varukorg är tom.
Kampanjen Det nya landet är en del av IMs integrationsarbete. Bild: Jenny Mark Ketter/ IM

IMs Integrationsarbete

I Sverige arbetar IM med ömsesidig integration och att stärka rösten åt människor som befinner sig i utanförskap. IM uppmuntrar såväl etablerade som nya svenskar att integreras. Tillsammans bygger vi det samhälle vi vill leva i. 

Rasism, diskriminering och bristande insatser för nyanlända gör att utrikes födda kan bli särskilt utsatta och hamna i utanförskap. Arbetslösheten bland utrikes födda är långt högre än hos personer födda i Sverige. I Sverige fokuserar IM på integration och engagemang. Vi vill öka människors möjlighet att inkluderas i samhället och samtidigt bekämpa exkluderande strukturer. Vårt arbete handlar om möten mellan människor.

IM tror på ett starkt civilsamhälle och uppmuntrar därför frivilligt engagemang. Du kan engagera dig på många olika sätt. Genom att vara med på en språkfika, delta i en kompis- eller yrkesmatchning, vara del av en mötesplats, vara läxhjälpare eller volontär en butik bidrar du till ett samhälle som växer och stärks.  

I menyn till vänster hittar du fler av IMs insatser i Sverige. Läs mer om hur du engagerar dig!

IM finns i många delar av Sverige. I Göteborg, Malmö, Stockholm, Umeå och Vrigstad har vi regionkontor och därmed mer omfattande verksamhet. Du kan läsa mer om verksamheterna i regionerna i menyn till vänster. 

IM har lokalföreningar på olika orter i Sverige: Malmö, Lund, Nyköping, Göteborg, Varberg, Laholm, Landskrona, Linköping, Stockholm, Jönköping, Umeå, Växjö och Örebro.

Här kan ni få inspiration och läsa om hur man går till väga för att bilda lokalförening:


Tänk på att dokumentet uppdateras allt eftersom demokratiprocessen fortlöper. Se till att ni har den senaste versionen. Senast uppdaterad 2015-05-11