Din varukorg är tom.
Alaa Alaahorani och Linda Thell blev matchade för ett år sedan via Duo Stockholm. Här är de på en gruppaktivitet för att leta svamp i skogen. Foto: Zaher Barood/IM

Matchning

IM skapar möten mellan nyanlända och etablerade svenskar. Det handlar om en frivillig, social och ömsesidig kontakt där båda har intresse av att träffa varandra. När vi möts blir vi bättre på att förstå varandra, och det är då förändring kan ske. Som nyanländ kan det vara bli lättare att ta del av samhället om man får en vän som kan lotsa och förklara hur saker och ting fungerar. Att få ta del av samhället ökar känslan av samhörighet och stärker möjligheterna att bygga upp ett bra liv i det nya landet. Uppvuxen i Sverige kan kan man sakna erfarenheter och perspektiv som en nyanländ kan bidra med. När vi möts och utbyter erfarenheter blir livet rikare, förståelsen för varandra ökar och främlingsfientligheten minskar. 

IM ser att möten och mötesplatser skapar ett starkare civilsamhälle och minskar den strukturella diskrimineringen. Genom olika matchningsverksamheter skapar IM ett starkare samhälle och en mer tillitsfull vardag. 

Vi vill skapa förutsättningar för ökad förståelse och ett mer öppet samhälle. Vill du vara med? IM har matchningsverksamhet genom Duo i Stockholm och Vänskapa i Lund.