Din varukorg är tom.
Språkfika

Bli volontär i Göteborg!

Inom IM Göteborg finns volontärgrupper som engagerar sig för integration, information/insamling samt rättvis handel. Du kan göra skillnad! Läs om våra volontärmöjligheter här nedanför.

Vill du engagera dig? Kontakta: region.vast@manniskohjalp.se, 031-42 45 95. 

MOVE IT

Move It erbjuder nyanlända ungdomar en möjlighet att upptäcka ett nytt intresse, träna svenska, lära känna Göteborg och delta i ett socialt sammanhang. Här kan du läsa mer om Move It.

LÄXHJÄLPSGRUPPEN

Vill du ge läxhjälp och stöd i svenska språket? Då ska du engagera dig i IMs läxhjälp som finns på tre bibliotek. Här kan du läsa mer om läxhjälpsgruppen.

INFO- OCH EVENTGRUPPEN

IMs Info- och eventgrupp genomför olika evenemang för att sprida info, samla in pengar och sälja IMs Fair Trade-varor. Här kan du läsa mer om Info- och eventgruppen.

TALA SVENSKA

I Tala svenska-grupperna träffas volontärer och deltagare för att öva svenska, måndagar, onsdagar och torsdagar. Här kan du läsa mer om Tala svenska-grupperna.

FLYKTINGBESÖKSGRUPPEN 

Som volontär i IMs flyktingbesöksgrupp besöker du de asylsökande på migrationsverkets transitboende på söndagar. Här kan du läsa mer om flyktingbesöksgruppen.

YRKESGRUPPEN "JOBBSNACK" FÖR VUXNA, 21 ÅR OCH UPPÅT

I "Jobbsnack" för vuxna träffas volontärer och deltagare för att prata om hur det är att arbeta i Sverige. Här kan du läsa mer om Jobbsnack.

YRKESGRUPPEN "CV-SKRIVNING" FÖR UNGA, 16-21 år

I "CV-skrivning för unga" stöttar volontärer nyanlända ungdomar med att skriva CV och söka jobb. Här kan du läsa mer om CV-skrivning för unga.

BARN I VÄNTAN (BIV) och BARN I START (BIS)

BIV/BIS är en stödgruppsverksamhet för barn och ungdomar i asylsökande familjer respektive familjer som nyligen fått uppehållstillstånd. Volontärerna ordnar aktiviteter för medföljande syskon. Här kan du läsa mer om BIV och BIS volontärgrupp.

BUTIKSGRUPPEN

IM Fair Trade-butiken på Linnégatan bemannas enbart av volontärer. Som butiksvolontär arbetar du ca 4 timmar i veckan. Här kan du läsa mer om butiksgruppen.

ÖVRIGT

Vi behöver kontinuerligt hjälp med översättning. Kan du arabiska, persiska, tigrinja, somaliska och/eller dari (och har tillgång till ordbehandlingsprogram för dessa språk)? Då vill vi gärna att du finns med som en resurs hos IM, så hör vi av oss när behov finns. Kontakta region.vast@manniskohjalp.se om du är intresserad.