Din varukorg är tom.

Frågor och svar

Vad är IM Gåvoshop?
I IM gåvoshop kan du handla symboliska gåvor för att stötta IMs verksamhet i Sverige och i 12 länder världen över. När du handlar i Gåvoshoppen kan du få ett fint gåvobevis med posten att behålla eller ge bort. Du kan också välja att få ditt gåvobevis digitalt, skickat som PDF till din mejladress. På det sättet kan du enkelt och snabbt skriva ut ditt gåvobevis i din skrivare.

Vart går pengarna?
I IM Gåvoshop kan du köpa symboliska gåvor i form av gåvokort till dina nära och kära. Gåvan går till verksamhet som bedrivs av våra partnerorganisationer i respektive land. Om du vill veta mer om var pengarna går läs här och här.

Kan jag beställa via telefon?
Självklart! Gåvoshoppens ordertelefon når du på 010-70 50 170. Vi har öppet helgfria vardagar mellan klockan 10.00 - 16.00.

Kan jag se hur gåvobevisen ser ut?
Naturligtvis! Du finner exempel på både gåvobevis som du kan få hemskickat och nedladdningsbart gåvobevis som PDF under Så här köper du dina gåvor.

Jag har köpt 5 getter, men på kvittot står det att jag betalt en administrationskostnad på 60 kronor. Stämmer detta?
Ja, det stämmer. Administrationsavgiften per gåvobevis är 20 kronor, dock är maxkostnaden för administrationsavgiften 60 kronor. Det innebär att om du köper en get i IMs Gåvoshop och önskar ett fysiskt gåvobevis blir summan 220 kronor plus 20 kronor i administrationsavgift, det vill säga totalt 240 kronor. Om du köper två getter med fysiska gåvobevis blir summan 440 och 40 kronor i administrationsavgift. Tre getter med fysiska gåvobevis 660 samt 60 kronor i administrationsavgift. Fyra getter med fysiska gåvobevis 880 samt 60 kronor i administrationsavgift.

Jag har fått ett bekräftelsemejl med länk till ett gåvobevis i formatet PDF. Får jag ett fysiskt gåvobevis med posten också?
Ja, under förutsättning att du under beställningen har klickat i boxen att du vill ha ett tryckt gåvobevis. Du får alltid gåvobeviset som PDF i ditt bekräftelsemejl, även om man beställt tryckt gåvobevis. Det tryckta gåvobeviset postas till dig inom 3-5 arbetsdagar.

Jag letar efter Glädjeshoppen, vart tog den vägen?
IM har stängt Glädjeshoppen. Det gjordes i samband med att IM bytte till ett nytt utseende som också har inneburit en ny logotyp. 
Arbetet med det nya utseendet innefattar många delar, även om logotypen är det som syns mest. Det handlar både om så kallad ”varumärkesstruktur” – att få en enhetlighet i alla våra olika varumärken som Gåvoshoppen (före detta Glädjeshoppen). Förhoppningen är att man ska känna igen IM i all våra verksamheter. Du hittar samma produkter i IMs Gåvoshop som du hittade i Glädjeshoppen.

Hur hanteras mina personuppgifter
I och med EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation), stärks skyddet av dina personuppgifter. För att du ska känna dig trygg med hur vi lagrar och använder dina personuppgifter har vi tagit fram en ny integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy