Din varukorg är tom.
Läxhjälp i Tensta, Stockholm. Foto: Lisa Jalakas / IM

Bli Volontär

Vill du engagera dig i något meningsfullt? Går du och funderar på att bli volontär?

Som volontär för IM får du både en meningsfull sysselsättning och är med och skapar en bättre vardag för många. IM arbetar med möten och mötesplatser för att skapa en positiv förändring. Genom mötesplatser skapar vi ett engagerat samhälle där alla får möjlighet att vara med på lika villkor. Genom att engagera dig som volontär är du med och gör skillnad. Som volontär kan du bidra till en aktiv fritid för unga, fika och dela med dig av dina svenskkunskaper, bli läxhjälpare, få en ny kompis eller ge någon verktyg för att lättare hitta vägar in i det svenska samhället. IM har många verksamheter på orter runt om i Sverige. Det finns volontäruppdrag för dig som inte pratar flytande svenska, och det är bra om du kan prata till exempel arabiska, tigrinja, persiska eller andra språk.

Tillsammans skapar vi framtiden. Bli volontär nu!

Jag vill bli volontär

I menyn till vänster kan du läsa mer om olika verksamheter du kan engagera dig i och vill du veta hur du kan engagera dig på den ort du befinner dig kan du läsa mer på regionsidorna. 

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Som volontär är du mycket viktig för IM och vi värnar om att volontärskapet ska fungera så väl som möjligt. För att uppnå detta har IM en volontärpolicy som syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som volontär under ditt volontäruppdrag och beskriver roller och ömsesidiga förväntningar, skyldigheter och rättigheter. Här hittar du volontärpolicyn på Svenska, Engelska, Arabiska och Dari.

Utlandspraktik

IM vill främja engagemang för en rättvis och medmänsklig värld. Du kan praktisera hos IMs samarbetspartners runt om i världen! Genom att göra din utlandspraktik med IM får du en inblick i hur utvecklingssamarbete går till i praktiken. Läs mer här!