Din varukorg är tom.
Läxhjälp i Tensta, Stockholm. Foto: Lisa Jalakas / IM

Bli Volontär

Vill du engagera dig i något meningsfullt? Går du och funderar på att bli volontär?

Som volontär för IM får du både en meningsfull sysselsättning och är med och skapar en bättre vardag för många. IM arbetar med möten och mötesplatser för att skapa en positiv förändring. Genom mötesplatser skapar vi ett engagerat samhälle där alla får möjlighet att vara med på lika villkor. Genom att engagera dig som volontär är du med och gör skillnad. Som volontär kan du bidra till en aktiv fritid för unga, fika och dela med dig av dina svenskkunskaper, bli läxhjälpare, få en ny kompis eller ge någon verktyg för att lättare hitta vägar in i det svenska samhället. IM har många verksamheter på orter runt om i Sverige. Det finns volontäruppdrag för dig som inte pratar flytande svenska, och det är bra om du kan prata till exempel arabiska, tigrinja, persiska eller andra språk.

Tillsammans skapar vi framtiden. Bli volontär nu!

Under sommarperioden juni, juli och augusti är många på semester och det kan därför dröja innan du får svar på din anmälan.

Jag vill bli volontär

I menyn till vänster kan du läsa mer om olika verksamheter du kan engagera dig i och vill du veta hur du kan engagera dig på den ort du befinner dig kan du läsa mer på regionsidorna. 

Just nu utvecklar IM ett antirasist projekt som ska ut i skolor runt om i Sverige hösten 2017. Är du intresserad av att vara med och agera skolvolontär? 

Utlandspraktik

IM vill främja engagemang för en rättvis och medmänsklig värld. Du kan praktisera hos IMs samarbetspartners runt om i världen! Genom att göra din utlandspraktik med IM får du en inblick i hur utvecklingssamarbete går till i praktiken. Läs mer här!