Blogg & Nyheter

Tungt arbete efter kriget

Han låg under cementblocken från det sönderskjutna huset. Familjen saknade honom och trodde att han var död. Efter några timmar hittade man honom när man hörde gråten. Så fort man lyckades få fram honom så fördes han till ett sjukhus. Abdelhamid, nio år gammal, med en intellektuell funktionsnedsättning, är det barn inom IMs verksamhet som råkat mest illa ut i kriget. Under början av kriget stannade familjen i sitt hem i Beit Hanoun. Minst tio släktingar kom för att bo hos dem. När striderna sen intensifierades i deras område flydde de alla till släktingar i Jabaliya Camp.

16 september 2014
Text:
Lillrut Sarras

IM söker värvare till F2F-team Göteborg

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är värvare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 35 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 16 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Att vara värvare för Individuell Människohjälp är ett viktigt jobb fullt av utmaningar. Dina arbetsuppgifter är att aktivt värva nya givare till IM och din arbetsplats är Göteborgs alla gator och torg.

15 september 2014

IM söker teamledare till F2F-team Stockholm

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är teamledare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 35 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 16 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Som teamledare för Individuell Människohjälps face-to-face-team i Stockholm är du ansvarig för en grupp bestående av 8-10 värvare.

15 september 2014

IM söker värvare till F2F-team Stockholm

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är värvare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 35 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 16 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Att vara värvare för Individuell Människohjälp är ett viktigt jobb fullt av utmaningar. Dina arbetsuppgifter är att aktivt värva nya givare till IM och din arbetsplats är Stockholms alla gator och torg.

15 september 2014
Text:
Ingrid Olsson

IM söker teamledare till F2F-team Helsingborg

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är teamledare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 35 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 16 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Som teamledare för Individuell Människohjälps face-to-face-team i Helsingborg är du ansvarig för en grupp bestående av 4-5 värvare.

15 september 2014
Text:
Ingrid Olsson

IM söker värvare till F2F-team Helsingborg

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är värvare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 35 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 16 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Att vara värvare för Individuell Människohjälp är ett viktigt jobb fullt av utmaningar. Dina arbetsuppgifter är att aktivt värva nya givare till IM och din arbetsplats är alla gator och torg i Helsingborg med omnejd.

15 september 2014
Text:
Ingrid Olsson

Vi måste mötas och se varandra

Den framväxande känslan under valnatten var sorg. Sorg och frustration över att så många valt enkla svar på svåra frågor. I samhällets växande klyftor ryms rädsla och otrygghet och den rädslan tvingar tolerans och medmänsklighet att stå tillbaka. Under fyra år nu, till det är dags för nästa val, måste allting handla om att dra fram spökena i ljuset. Partier, föreningar och privatpersoner måste stå upp tydligare tillsammans för alla människors lika värde.

15 september 2014

Utbildning där kunskapen får gro

Fingrarna tränger igenom den svala jorden. Dess grova textur är som massage för fingrarna. Hamad har jordiga plasthandskar och uppskattar att arbeta med händerna. En skön omväxling från arabiskan han nyss hade i klassrummet. Han gräver i skolans rabatt för att göra en lagom stor grop åt plantan som snart ska byta bostad från plasthink till rabatt. Till sin hjälp har han jämnåriga kompisen Khalil som ansvarar för att sätta ner växten, vattnar gör de tillsammans med en hel del spill inkluderat. Bakom står ett par klasskamrater och följer hela proceduren steg för steg.

14 september 2014
Text:
Maurits Otterloo

Engagemang!

- What we are most proud of is girls that come back to school after they have dropped out.

Ett försök att sammanfatta veckan som gått: inspiration av alla engagerade människor vi har fått träffa! Mammor som engagerar sig för flickors rätt till utbildning, skolan som kämpar med att bygga klassrum så att elever inte ska behöva sitta utomhus och ha lektioner, kvinnor som gått samman i så kallade sparlåneklubbar för att hjälpa varandra ekonomiskt är några exempel.

12 september 2014
Text:
Anna Rehnberg

Jämställdhet och sparlåne-klubbar

Män och kvinnor har väldigt olika förutsättningar och möjligheter här i Malawi. IMs partnerorganisation WOLREC jobbar med att stärka kvinnor och flickor för att skapa ett rättvisare samhälle. WOLREC jobbar med juridiska, sociala och ekonomiska orättvisor som kvinnor och flickor utsätts för. Kvinnor utför oftast jobb som är obetalt (som till exempel jobb i hemmet) och de har begränsad tillgång till pengar och andra resurser.

12 september 2014
Text:
Hanna Norelius

Sidor

Filtrera nyheter