Din varukorg är tom.

Varför finns det barnäktenskap?

17 maj 2016

Varannan sekund gifts en flicka bort någonstans i världen. Vanligast är det i Sydasien och i södra Afrika, även om barnäktenskap förekommer i alla delar av världen.

Ett växthus med inspiration

15 maj 2016

Brist på arbetstillfällen är den största utmaningen på den moldaviska landsbygden. Inspiratie stödjer familjer att utveckla små hållbara företag.

Svenska skolbarn engagerar sig för barnen i Kenya

13 maj 2016

Eleverna samlade in 800 glasögon åt barn i Kenya. I dagarna fick de träffa Johana Tonken som berättade att glasögonen nådde fram och om vilka förändringar det har gjort för de kenyanska barnen.

IM-tian på Mårtenstorget den 21 maj

12 maj 2016

Den 21 maj står IM-tian på Mårtenstorget i Lund. För andra året i rad kan man komma dit och fynda, eller varför inte njuta av lite hembakt fika ute i vårsolen och samtidigt stödja IMs verksamhet runt om i världen?

”Gemensamma ansträngningar kan ändra beslutet”

12 maj 2016

Under tisdagen demonstrerade tusentals palestinier mot lagförslaget om att ändra landets sociala trygghetssystem. IMs partner Al Marsad är en av krafterna bakom protesterna som vill verka för allas rätt till social trygghet.

Samarbete med tre nya partners i Zambia

29 april 2016

Vi har valt att inleda arbetet tillsammans med organisationer som verkar över hela landet. Dels för att få tydligare bild av vilka utmaningar landet brottas med, men också för att stärka vårt regionala arbete i södra Afrika.

Sidor