Din varukorg är tom.

För att integreras måste du våga

26 oktober 2016

Suhaila Awda är ambassadör för Det nya landet, och engagerar sig för att fler nyanlända kvinnor ska komma in i svenska samhället.

Ensamkommande experter blir coacher

26 oktober 2016

Ahmad och Yemane kom till Sverige för två år sedan. De är experter på att vara nya i Sverige, och ska nu coacha andra ensamkommande.
 Det är ett sätt att ge tillbaka, säger 18-åriga Ahmad Alrefai.

Tio år av livsförändrande arbete i Moldavien

24 oktober 2016

Förra veckan samlade IM i Moldavien sina 16 partnerorganisationer för att fira tioårsjubileum. Under åren har vi samarbetat med civilsamhällesorganisationer från vitt spridda platser i landet, representanter från skolor, lokala myndigheter, statliga departement och internationella organisationer.

Ett stort samtal om integration

24 oktober 2016

I helgen snackades det om integration – på riktigt. IM var med och anordnade ”Let’s talk integration”, en konferens som bjöd in till ett stort samtal om hur vi ska leva tillsammans. Resultatet blev en unik blandning människor som sökte lösningar tillsammans.

#Ni una menos - Inte en till mördad kvinna!

21 oktober 2016

#NI UNA MENOS – INTE EN TILL MÖRDAD KVINNA! Det är titeln och hashtaggen på en växande rörelse runt om i Latinamerika. I onsdags demonstrerade människor runt om i Centralamerika och Sydamerika mot mäns våld mot kvinnor.

”Jag skulle kunna krama om allihop”

17 oktober 2016

Det finns många satsningar för nyanlända barn och ungdomar men i princip ingenting för äldre nyanlända. IMs nya verksamhet Seniorgruppen är en insats för en grupp som är lite bortglömd.

Bli medveten om dina egna fördomar

12 oktober 2016

Alla människor har fördomar, det är ofrånkomligt. Glädjande nog har vi alla också möjlighet att träna upp ett filter som fångar upp dem.

Sidor