Blogg & Nyheter

IM söker Webbredaktör

Vår webbredaktör ska vara tjänstledig och vi söker därför en vikarie Vi söker dig som vill skapa engagemang för IMs verksamhet och som vill ha ett engagerande och spännande jobb där du kommer att vara en viktig länk för att nå IMs mål. Du kommer att ingå i IMs kommunikationsavdelning och arbeta efter IMs kommunikationsstrategi och planer för digital kommunikation. Du arbetar främst som redaktör för IMs svenska webbplats manniskohjalp.se, men även tillsammans med andra kollegor och avdelningar med hela IMs digitala närvaro där sociala medier och externa webbplatser ingår.

22 oktober 2014

Undervisning i Dalai Lamas tempel

Böneflaggor hänger i naturen som omger templet. När böneflaggorna slår i vinden sprids bönerna om bland annat fred och harmoni.

I templet har tusentals människor samlats för att lyssna på den tibetanska buddhismens ledare. Stämningen är känsloladdad. Ur högtalarna hörs bönesång i en lugn och harmonisk takt. Buddhistiska munkar sitter med texten som deras ledare snart ska tolka. Alla tystnar när han kommer ingåendes med ett vänligt leende som sprider sig till folkmassan. Människor bugar respektfullt och sätter ihop händerna i Namaste, en ödmjuk hälsning från hjärtat.

21 oktober 2014

Känslan av att inte räcka till

Efter en längre promenad i Jomsoms blåsiga landskap och folktomma gator stannar Phul Komari Nepali framför ett vitt hus med brun träport. Precis som andra boningshus i Mustang pryds takets kanter med ved. När vi går in genom porten kommer vi in på en innergård där mandlar och bovete torkas på stora lakan.

21 oktober 2014

IM söker värvare till F2F-team Helsingborg

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är värvare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 35 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 16 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Att vara värvare för Individuell Människohjälp är ett viktigt jobb fullt av utmaningar. Dina arbetsuppgifter är att aktivt värva nya givare till IM och din arbetsplats är alla gator och torg i Helsingborg med omnejd.

20 oktober 2014

IM söker värvare till F2F-team Stockholm

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är värvare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 35 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 16 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Att vara värvare för Individuell Människohjälp är ett viktigt jobb fullt av utmaningar. Dina arbetsuppgifter är att aktivt värva nya givare till IM och din arbetsplats är Stockholms alla gator och torg.

20 oktober 2014

IM söker telemarketingpersonal

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är IM den rätta arbetsplatsen för dig. IM, Individuell Människohjälp, söker engagerad telemarketingpersonal till huvudkontoret i Lund för en insamlingskampanj huvudsakligen riktad till våra givare. Du som söker har intresse av försäljning via telefon och tycker att det är en utmaning att utvecklas med arbetsuppgiften.

20 oktober 2014

En våldsam historia

Det har övergått från skymning till kväll och vi går på led bakom Hiki som leder oss längs den tungt trafikerade vägen. Mot bättre vetande går vi med trafiken då ingen i det här landet verkar vilja ta till sig av vår svenska trafiksäkerhet. Anna som går längst bak i ledet fiskar upp sin mobil och tänder lampan så att trafiken som kommer bakifrån ska kunna se oss gå längs vägen. Hiki pratar om sina vänner och släktingar som flyttat utomlands för att arbeta i arabländer där nepalesisk arbetskraft är vanligt förekommande.

20 oktober 2014

Med drömmar om framtiden

- Vad vill du bli när du blir stor?  Jag står och kammar Marta Alicias, 9 år, hår efter att hon precis fått det tvättat av fröknarna på skolan. Vi har redan hunnit diskutera alltifrån våra respektive favoriträtter, min civilstatus till vad som faktiskt är viktigt på riktigt här i livet. - Polis, svarar hon bestämt. Jag vill bli polis. - Varför vill du bli polis? - För att jag vill fånga tjuvar. Men mest för att jag vill hjälpa andra. Marta Alicias mamma är hemmafru och hennes pappa säljer grönsaker på marknaden i Panajachel.

20 oktober 2014

Att kämpa för sin utbildning

För ett par veckor sedan träffade jag Vicia, 14 år. Hon hade just börjat sjätte klass. Under lovet hade mammagruppen i hennes skola kontaktats av Vicias föräldrar. Vicia ville hoppa av skolan för att gifta sig och föräldrarna bad om hjälp att övertyga Vicia att ändra sig. När jag frågade Vicia varför hon ville gifta sig svarade hon undvikande. Jag förstår att hon tyckte det var jobbigt att förklara för en främling. Men jag kunde inte släppa frågan.

17 oktober 2014

Fel på inbetalningskort i brev till givare

För några dagar sedan fick många av våra givare ett brev från oss med en berättelse om en pojke i återuppbyggnadens Gaza. Vi hoppas du blev lika berörd av hans och de andra barnens situation som vi här på IM är. Dessvärre har det smugit sig in ett fel på inbetalningskortet som gör att man inte kan betala in en gåva via sin internetbank.  Vi ber om överseende med det inträffade. Vi skickar snart ut ett nytt brev med korrekta inbetalningskort. Din gåva är oerhört värdefull för att vi ska kunna fortsätta att stödja barn och familjer som lever i fattigdom och utanförskap.

16 oktober 2014

Sidor

Filtrera nyheter