Din varukorg är tom.

#Ni una menos - Inte en till mördad kvinna!

21 oktober 2016

#NI UNA MENOS – INTE EN TILL MÖRDAD KVINNA! Det är titeln och hashtaggen på en växande rörelse runt om i Latinamerika. I onsdags demonstrerade människor runt om i Centralamerika och Sydamerika mot mäns våld mot kvinnor.

”Jag skulle kunna krama om allihop”

17 oktober 2016

Det finns många satsningar för nyanlända barn och ungdomar men i princip ingenting för äldre nyanlända. IMs nya verksamhet Seniorgruppen är en insats för en grupp som är lite bortglömd.

Bli medveten om dina egna fördomar

12 oktober 2016

Alla människor har fördomar, det är ofrånkomligt. Glädjande nog har vi alla också möjlighet att träna upp ett filter som fångar upp dem.

Tekniska lösningar skapar enkla möten

12 oktober 2016

Smarta IT-lösningar kan förbättra integrationen. Etablerade svenskar måste motiveras att ta kontakt med nyanlända – och tekniken erbjuder ett enkelt, roligt och bekvämt sätt att göra det.

Bästa apparna för ömsesidig integration

12 oktober 2016

Det finns flera gratisappar och sajter där du enkelt kan få kontakt med någon ny i #detnyalandet, öva ett nytt språk eller öppna upp ditt yrkesnätverk för andra. Vi på IM tipsar om några här.

Flickor i fokus alla dagar

11 oktober 2016

Ann Svensén: Alla dagar på året borde vara inriktade på att förbättra flickors liv.

Faddertävlingen avgjord - Eva reser till Guatemala

10 oktober 2016

Eva Johannesson har vunnit IMs faddertävling och kommer att få besöka IMs partnerorganisationer i Guatemala och få träffa kvinnor, barn och ungdomar som är delaktiga i IMs projekt.

Duo Stockholm blir permanent verksamhet

7 oktober 2016

IMs verksamhet Duo Stockholm bedöms som så lyckad att den nu blir permanent inom Stockholm stad. Satsningen möjliggör att tusentals fler människor kan matchas individuellt i ömsesidiga utbyten.

Guterres lovande val som ny FN-ledare

6 oktober 2016

Ann Svensén: FN väljer en rutinerad och allmänt respekterad diplomat med stor sakkompetens inom särskilt humanitära frågor och flyktingfrågor.

Sidor