Blogg & Nyheter

Rapport från IMs medarbetare i Gaza

Samtalet kom kvart över åtta på morgonen. Suzan frågade mig om jag kunde ringa till Itaf om en halvtimme. ”Hennes hus har bombats och är förstört och hon bara gråter,” berättade Suzan. När jag ringde en halvtimme senare svarade Itaf men var oförmögen att prata. Hon bara grät och hennes man tog över telefonen. Han och Itaf, som under de senaste dygnen bott med familjen hos Itafs mamma, hade kommit på morgonen när stilleståndet börjat för att se till sitt hem och fann det sönderbombat.

28 juli 2014
Text:
Lillrut Sarras

Call for protection and assistance for people with disabilities

IM together with other international organisations call on all parties to ensure protection and humanitarian assistance for people with disabilities in the Gaza Strip Download PDF here

23 juli 2014

Upprop

IM i Gaza - visa solidaritet med de mest utsatta och ge dem ditt stöd

Skriv under här IM grundades 1938 för att sätta de mest utsatta individerna i centrum. Vi har varit på plats i Gaza i över 20 år. Vi har under denna tid kunnat bistå många människor med utbildning, hälsovård och rehabilitering. En av våra viktigaste målgrupper är barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, både fysiska och intellektuella. Det är med stor smärta och djup frustration vi återigen ser många år av utvecklingsarbete bli raserat.

21 juli 2014

Upprop - visa solidaritet med de mest utsatta och ge dem ditt stöd

IM grundades 1938 för att sätta de mest utsatta individerna i centrum. Vi har varit på plats i Gaza i över 20 år. Vi har under denna tid kunnat bistå många människor med utbildning, hälsovård och rehabilitering. En av våra viktigaste målgrupper är barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, både fysiska och intellektuella. Det är med stor smärta och djup frustration vi återigen ser många år av utvecklingsarbete bli raserat. Människor traumatiseras, skadas, dödas. Även barn med funktionsnedsättningar finns bland de många döda.

21 juli 2014

Skona Gazas invånare – eld-upphör nu!

Civilbefolkningen i Gaza lever just nu med ständig ångest och rädsla för att nästa bomb ska slå ner i just deras hus, på deras gata. Oron är stor över att inte hinna ut ur sitt hus i tid eller för att vara i öppen skottlinje utomhus.

14 juli 2014

Barnen i Gaza behöver vår hjälp nu!

IM har arbetat i Palestina sedan 1966, sedan start med fokus på de mest utsatta och sårbara, på barn med intellektuella funktionshinder. Nu när Israel återigen genomför en massiv militär insats i Gaza och militanta grupper där avfyrar raketer mot Israel är dessa barn och deras familjer bland de mest utsatta i befolkningen. Våra medarbetare och deras nära och kära i Gaza berättar om en förfärlig verklighet. Samia, som bor i Beit Hanoun har fått sitt hus förstört när en närliggande byggnad bombades. Hon är förtvivlad.

14 juli 2014

Berit Söderströms stiftelse

Stipendier som kan sökas av personer med fysiska funktionshinder eller institutioner. Stipendierna kommer att ges till personer som önskar förkovra sig i sitt yrke eller behöver bidrag till sin utbildning.

1 juli 2014
Text:
Eva-Lotta Bäckman

Ann har ordet

IMs antirasistiska och medmänskliga röst behövs i samtal om mångfaldens Sverige. IMs antirasistiska röst och arbetet för mångfald behövs i tider då de allt för ofta oreflekterade kommentarerna och angreppen på människor med en mörkare hudfärg blivit en del av vardagen. Det vi behöver göra är framförallt att visa på att de människor som står för intolerans och kränkningar, och som spelar på människors utsatthet för att själva etablera sina åsikter, är i minoritet Sverige. Sverige är ett land med en lång tradition av tolerans, rättighetspatos och solidaritet.

27 juni 2014
Text:
Ann Svensén

Sidor

Filtrera nyheter