Din varukorg är tom.

Så viktig är en get!

1 december 2015

Idag är det internationella aidsdagen. I Zimbabwe är var fjärde barn föräldralöst, många på grund av aids. För de utsatta barnen kan en get göra stor skillnad,

Ministerbesök när Malmö lyser

1 december 2015

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke besöker Garaget när IM tillsammans med Sensus och Rådrum anordnar en manifestation för medmänsklighet och antirasism.

Sexhandel och riter sprider hiv i Malawi

1 december 2015

Mer än var tionde har hiv i Malawi, ett av världens värst drabbade länder. Bristfällig information och sjukvård bidrar tillsammans med barnäktenskap, sexhandel och initiationsriter till att sprida viruset. Men landets unga höjer rösterna för att ändra traditionerna, skriver IMs regionchef i Södra Afrika.

IMs partners i El Salvador går samman mot undernäring

27 november 2015

I El Salvador drabbas ungefär 19% barn av kortväxthet eller andra utvecklingsproblem till följd av ett oregelbundet näringsintag. Detta påverkar hela deras framtid och därmed även El Salvadors möjlighet att ta sig ur fattigdom. 

Mamma, var inte rädd!

25 november 2015

Maryam var gravid i tredje månaden när hon lämnade Damaskus. När hon tog sig över Medelhavet till Grekland var det dags att föda. Det blev en son.

Nu rämnar Sveriges självbild

25 november 2015

Sverige har gått från Europas mest generösa migrationspolitik till den lägsta nivå som internationella förpliktelser tillåter.

Spola mansrollen!

19 november 2015

Idag, på internationella mansdagen, måste vi prata om den skadliga mansrollen.

Sidor