Blogg & Nyheter

Eva Emmelin

Pressekreterare (vikarie)

19 december 2014

”Hur blev det så här?”

- Trots att det inte var säkert hade vi det ok ändå, säger Lina. Hon sluter händerna om muggen och tittar ner i den. Snart fyller hon 19 år och ingenting har blivit som hon tänkt sig. - Det föll bomber, men vi hade ett liv, säger hon. Vi levde och även om jag tänker på osäkerheten, om jag tänker på att vi bodde åtta personer i ett rum, så önskar jag ändå att jag var kvar hemma. Bredvid henne sitter den fyra år äldre kusinen Sara. De har båda flytt från Syrien, och varit i Sverige i knappt ett halvår.

Ann Svensén

Generalsekreterare

19 december 2014

Ett löfte om medmänsklighet

Nyheten om att USA och Kuba efter drygt 50 års frostiga relationer närmar sig varandra igen väcker en strimma av hopp i en annars så konfliktfylld värld. Det visar att även de parter som står mycket långt ifrån varandra kan komma fram till samförstånd i vissa frågor. Just här är det förstås handelsrelationer som motiverar men det vittnar ändå om en vilja att bryta upp ett låst läge och komma vidare. Det grymma terrordåd mot en skola i Peshawar i Pakistan som krävde 148 människors liv visar på det motsatta.

Jenny Lagergren

Praktikant 2014 Indien

17 december 2014

Landet av snö

Vi tar stigen runt Templet, ”The Kora”. Phuntsok berättar passionerat om de vajande bönflaggorna som står för de fem elementen: himmel, eld, vatten, jord, luft. Namaste! Jag hälsar glatt på en Indisk kvinna som går förbi med en gigantiskt stack pinnar på ryggen. Hon ler med ögonen och viskar en hälsning. - Du vet, hon är en av de lokala här, Gaddis heter dem. Indier som växt upp i denna del av Himachal Pradesh. Vi Tibetaner är egentligen inte lokalbor, även om många växt upp här. Vi lånar tid och land.

Maurits Otterloo

Praktikant 2014 Jordanien

17 december 2014

Gaza, dag fem

Då FN-skolorna är tätbefolkade med ibland 15-20 familjemedlemmar i ett rum så väljer vissa att stanna kvar i skolor som beskjutits under kriget.

Rebecka Lindmark

Telemarketing och projektledare julkampanj

15 december 2014

IM söker telemarketingpersonal

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld?

Maurits Otterloo

Praktikant 2014 Jordanien

15 december 2014

Gaza, fjärde dagen

Amina Abo Harbid, 9 år gammal och en av de barn med intellektuell funktionsnedsättning som IM arbetar för.

Anna Rehnberg

Prakitkant 2014 Malawi

15 december 2014

En dag i Malawi

Ester (till vänster) tillsammans med sin klasskompis Elisa.

Hur ser en vanlig dag ut för en ung tjej i Malawi? Vi gav en kamera till Esther Jackson, 15 år, som går i åttonde klass i Matandani Primary School strax utanför Zomba. Såhär berättar Esther om en vanlig dag i hennes liv. - Jag vaknar omkring fyra på morgonen och brukar börja dagen med att läsa läxor. Varje morgon går jag till brunnen för att hämta vatten.

Isabelle Hörnfeldt

Praktikant Indien

15 december 2014

Att minska lidande

Min praktiktid i Indien börjar närma sig sitt slut. För många månader sedan skrev jag i min praktikansökan att en av anledningarna till att jag ville åka som praktikant var att jag ville bli en mer medkännande person. Vad jag inte visste då var att jag skulle få chansen bo med några fantastiska lärare i just detta. Alla nunnor som jag bott med, alla människor som jag mött och jobbat med under mina månader i Indien har öppnat sina hem för mig, sina hjärtan och visat mig, en främling, en kärlek som inte kan beskrivas med ord.

Sofie Kroon

Praktikant 2014 Guatemala

13 december 2014

Våld mot kvinnor en del av vardagen

– Diskrimineringen börjar redan vid födseln säger Doña Edna med eftertryck medan hon reser sig upp från sin plats vid bordet så att alla i rummet kan höra vad hon säger. När en pojke föds i någon av byarna häromkring dödar man en tupp eller höna för att fira men när en flicka föds gör man ingenting, ingenting slår hon fast med kraftfull stämma. Doña Edna är en av deltagarna i ett forum för förebyggandet av våld mot kvinnor som IMs samarbetsorganisation ICOS arrangerar tillsammans med en handfull andra guatemaltekiska organisationer.

13 december 2014

Gaza, dag tre

Gazas och IM:s starka kvinnor, Etaf och Suzan.

Sidor

Filtrera nyheter