Blogg & Nyheter

Äntligen framme i Panajachel!

En tågresa, tre flyg och över ett dygn på resande fot senare, sitter vi till slut i en skumpande bil på väg från Guatemala City till vår slutdestination, med IM:s medarbetare Alfredo glatt smånynnandes bakom ratten. De guatemalanska vägarna är smala och vindlande och vi får titt som tätt lock för öronen till följd av höjdskillnaden. Så plötsligt, efter ännu en skarp krök, skymtar vi den. Den mytomspunna sjön Lago Atitlán, med dess tre omkringliggande vulkaner och långt där nere byn Panajachel, platsen som kommer vara vårt hem de kommande månaderna.

2 september 2014
Text:
Gabriella Berglund

Mycket av allt i Indien

Mycket. Det är det ord som först kommer till mig när jag skall beskriva Indien, mycket av allt. Ute på gatan blandas bilar, mopeder, kossor, cyklar och gående ackompanjerade av en konstant symfoni av tut, rop och musik. Gatuförsäljarnas stånd doftar av kryddor jag inte ens vet namnet på och leendena man möter är många. Allt detta mixas ihop i en härlig färgrik gröt som ständigt hålls i rörelse av stadens puls. Jag har nästan på pricken varit en vecka i Indien men det känns som så mycket längre.

1 september 2014
Text:
Malin Bobeck

En vecka under Afrikas sol

Grace och Sime från IM:s partnerorganisation Pakachere

Efter ett varmt välkomnande i Lilongwe av Lars, Catherine, George och de andra på IM:s regionkontor rivstartade vi vår praktik här i Malawi med att åka till Blantyre där vi varit med på en tredagars workshop för IM:s partnerorganisationer om påverkansarbete.

31 augusti 2014
Text:
Anna Rehnberg

Första skolbesöket

Tillsammans med ett team från kontoret for vi till den närliggande staden Al-Salt. Vägen gick för det mesta uppåt och bjöd på helt fantastiska vyer. Med sina tusen meters höjd kunde också Al-Salt överraska med ett mycket behagligare och svalare klimat än Amman (som snittar på runt 700m). Höjdskillnader var dock nog inget som de Al-Saltiska eleverna tänkte på när de gick till Yata Basic Mixed School för första gången denna hösttermin.

31 augusti 2014
Text:
Maurits Otterloo

En intensiv vecka i Indien

Vi har nu anlänt till Indien och fått uppleva detta land under en veckas tid. Detta är verkligen ett kontrasternas land och det är med få ord svårt att förklara. Det är rörigt, färgrikt, vackert, galet, fint.

30 augusti 2014
Text:
Jenny Lagergren

I Guatemala

Redan när jag kliver av planet i Guatemala City märks förändringen. Det tar en halv sekund för hjärnan att registrera vad som får mig att känna att något är annorlunda. Det som fångat min uppmärksamhet är inte att alla runt omkring plötsligt pratar spanska eller att de flesta är huvudet kortare än mig. Nej, det är tempot som får mig att reagera. Folk går faktiskt av planet, de halvspringer inte som de tidigare gjort i Stockholm, New York och L. A. Efter några dagar i vykortsvackra Panajachel börjar också jag komma in i samma lugna lunk. Och jag gillar det.

30 augusti 2014
Text:
Sofie Kroon

Bienvenido a Guatemala

Jag tittar upp i taket och ser nätet jag prompt ska ha över mig för att skydda mot otäcka kryp som spindlar och kackerlackor. Att klockan är 05:30 känns inte. Jag är pigg som en mört, som vi brukar säga i mina hemtrakter. Det beror nog på att klockan är 13:30 hemma i Svedala. Det är min andra natt i landet och trots mina farhågor att jag inte skulle trivas känns allt väldigt bra, ja nästan för bra, om det nu går.

28 augusti 2014
Text:
Madeleine Ring

Praktikplats Insamling och Marknad hösten 2014

Vi utlyser just nu en praktikplats på IMs huvudkontor i Lund med start i mitten av september. Det gäller avdelningen för Insamling och Marknad. Avdelningen för Insamling och Marknad arbetar med att rekrytera givare, marknadsföringsuppdrag och kampanjarbete. Praktikplatsen kommer att ge möjlighet att se och uppleva hur det är att arbeta inom en frivilligorganisation med insamling och marknadsföringsfrågor.

28 augusti 2014
Text:
Monica Deger

Framme i Jordanien

IM:s kontor i Amman, Jordanien.

Nu är jag äntligen här! Månader av förväntan och förberedelser har blivit till verklighet. Vid min nya kontorsplats blåser håret ständigt till ackompanjemang från det prasslande papperet som fladdrar efter fläktens panorerande rörelser. En livräddare här i Amman med sina 35 grader. Utanför fönstret vittnar ökenlandskapet om att det inte har regnat på månader.

27 augusti 2014
Text:
Maurits Otterloo

Vapenvila i Gaza

Efter 50 dagars krig råder nu vapenvila i Gaza. Över 2 000 palestinier har dött i anfallen, många av dem barn. Stora delar av Gaza är sönderbombat och många många människor har inga hem att återvända till. Återuppbyggnaden kommer att ta tid. Våra kollegor på plats träffas på lördag för att återuppta arbetet. De kommer att besöka alla de barn och familjer som IM jobbar med för att prata med dem. Vi vet inte hur de mår eller vad de genomlevt den senaste tiden. Behovet av att prata och berätta är enormt. IM kommer att göra en bedömning på vilka behov av hjälp barnen och deras familjer har.

27 augusti 2014

Sidor

Filtrera nyheter