Blogg & Nyheter

Jenny Lagergren

Praktikant 2014 Indien

17 december 2014

Landet av snö

Vi tar stigen runt Templet, ”The Kora”. Phuntsok berättar passionerat om de vajande bönflaggorna som står för de fem elementen: himmel, eld, vatten, jord, luft. Namaste! Jag hälsar glatt på en Indisk kvinna som går förbi med en gigantiskt stack pinnar på ryggen. Hon ler med ögonen och viskar en hälsning. - Du vet, hon är en av de lokala här, Gaddis heter dem. Indier som växt upp i denna del av Himachal Pradesh. Vi Tibetaner är egentligen inte lokalbor, även om många växt upp här. Vi lånar tid och land.

Maurits Otterloo

Praktikant 2014 Jordanien

17 december 2014

Gaza, dag fem

Då FN-skolorna är tätbefolkade med ibland 15-20 familjemedlemmar i ett rum så väljer vissa att stanna kvar i skolor som besköts under kriget.

Rebecka Lindmark

Telemarketing och projektledare julkampanj

15 december 2014

IM söker telemarketingpersonal

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld?

Maurits Otterloo

Praktikant 2014 Jordanien

15 december 2014

Gaza, fjärde dagen

Amina Abo Harbid, 9 år gammal och en av de barn med intellektuell funktionsnedsättning som IM arbetar för.

Anna Rehnberg

Prakitkant 2014 Malawi

15 december 2014

En dag i Malawi

Ester (till vänster) tillsammans med sin klasskompis Elisa.

Hur ser en vanlig dag ut för en ung tjej i Malawi? Vi gav en kamera till Esther Jackson, 15 år, som går i åttonde klass i Matandani Primary School strax utanför Zomba. Såhär berättar Esther om en vanlig dag i hennes liv. - Jag vaknar omkring fyra på morgonen och brukar börja dagen med att läsa läxor. Varje morgon går jag till brunnen för att hämta vatten.

Isabelle Hörnfeldt

Praktikant Indien

15 december 2014

Att minska lidande

Min praktiktid i Indien börjar närma sig sitt slut. För många månader sedan skrev jag i min praktikansökan att en av anledningarna till att jag ville åka som praktikant var att jag ville bli en mer medkännande person. Vad jag inte visste då var att jag skulle få chansen bo med några fantastiska lärare i just detta. Alla nunnor som jag bott med, alla människor som jag mött och jobbat med under mina månader i Indien har öppnat sina hem för mig, sina hjärtan och visat mig, en främling, en kärlek som inte kan beskrivas med ord.

Sofie Kroon

Praktikant 2014 Guatemala

13 december 2014

Våld mot kvinnor en del av vardagen

– Diskrimineringen börjar redan vid födseln säger Doña Edna med eftertryck medan hon reser sig upp från sin plats vid bordet så att alla i rummet kan höra vad hon säger. När en pojke föds i någon av byarna häromkring dödar man en tupp eller höna för att fira men när en flicka föds gör man ingenting, ingenting slår hon fast med kraftfull stämma. Doña Edna är en av deltagarna i ett forum för förebyggandet av våld mot kvinnor som IMs samarbetsorganisation ICOS arrangerar tillsammans med en handfull andra guatemaltekiska organisationer.

13 december 2014

Gaza, dag tre

Gazas och IM:s starka kvinnor, Etaf och Suzan.

Ingrid Olsson

Personalansvarig

12 december 2014

IM söker regionchef till Centralamerika

IM i Centralamerika har samarbetsavtal med partnerorganisationer inom hälsosektorn, inkomstgenerering och utbildningsområdet. Hälsoarbetet fokuserar på mödra- och barnavård samt förebygga hiv/aids. Utbildningsaktiviteterna handlar om att ge alla rätt till utbildning, med särskilt fokus på barn från ursprungsbefolkningen. Inom programmet för inkomstgenerering arbetar man för att såväl individer som partnerorganisationer skall stärka sin ekonomiska ställning. IM arbetar i El Salvador och Guatemala.

Ingrid Olsson

Personalansvarig

12 december 2014

IM söker IT-tekniker

Vi söker dig som vill ha ett roligt och spännande jobb på IMs huvudkontor i Lund. I arbetsuppgifterna ingår: • Ansvar för och underhåll av IMs IT-miljö (Windows) och IT-säkerhet inkluderande 14 servrar i Hyper-V, 65-75 datorer, skrivare, brandväggar, telefoni m m. • Support och helpdesk till användarna i Sverige samt vid behov till utlandskontoren. • Inköp och installation av ny hård- och mjukvara. I tjänsten ingår också en del praktiska arbetsuppgifter. Du har relevant utbildning inom IT-området och några års arbetslivserfarenhet samt goda kunskaper om Microsofts prod

Sidor

Filtrera nyheter