Blogg & Nyheter

Bienvenido a Guatemala

Jag tittar upp i taket och ser nätet jag prompt ska ha över mig för att skydda mot otäcka kryp som spindlar och kackerlackor. Att klockan är 05:30 känns inte. Jag är pigg som en mört, som vi brukar säga i mina hemtrakter. Det beror nog på att klockan är 13:30 hemma i Svedala. Det är min andra natt i landet och trots mina farhågor att jag inte skulle trivas känns allt väldigt bra, ja nästan för bra, om det nu går.

28 augusti 2014
Text:
Madeleine Ring

Praktikplats Insamling och Marknad hösten 2014

Vi utlyser just nu en praktikplats på IMs huvudkontor i Lund med start i mitten av september. Det gäller avdelningen för Insamling och Marknad. Avdelningen för Insamling och Marknad arbetar med att rekrytera givare, marknadsföringsuppdrag och kampanjarbete. Praktikplatsen kommer att ge möjlighet att se och uppleva hur det är att arbeta inom en frivilligorganisation med insamling och marknadsföringsfrågor.

28 augusti 2014
Text:
Monica Deger

Framme i Jordanien

IM:s kontor i Amman, Jordanien.

Nu är jag äntligen här! Månader av förväntan och förberedelser har blivit till verklighet. Vid min nya kontorsplats blåser håret ständigt till ackompanjemang från det prasslande papperet som fladdrar efter fläktens panorerande rörelser. En livräddare här i Amman med sina 35 grader. Utanför fönstret vittnar ökenlandskapet om att det inte har regnat på månader.

27 augusti 2014
Text:
Maurits Otterloo

Vapenvila i Gaza

Efter 50 dagars krig råder nu vapenvila i Gaza. Över 2 000 palestinier har dött i anfallen, många av dem barn. Stora delar av Gaza är sönderbombat och många många människor har inga hem att återvända till. Återuppbyggnaden kommer att ta tid. Våra kollegor på plats träffas på lördag för att återuppta arbetet. De kommer att besöka alla de barn och familjer som IM jobbar med för att prata med dem. Vi vet inte hur de mår eller vad de genomlevt den senaste tiden. Behovet av att prata och berätta är enormt. IM kommer att göra en bedömning på vilka behov av hjälp barnen och deras familjer har.

27 augusti 2014

Att leva i allt detta. Hur länge orkar man?

Foto: Anders Hansson

Det är så fruktansvärt, vapenstilleståndet är brutet. Återigen blir människor dödade och skadade i Gaza. Jag ringde Suzan som leder IMs arbete i Gaza i går kväll för att försäkra mig om att ingen av våra medarbetare skulle gå till arbetet i dag om striderna fortsatte. Suzan och jag har pratat igen nu på morgonen. Under vårt samtal var det många stridsflygplan uppe i luften. Suzan berättade att hon sovit ett par timmar i går kväll, men sedan vaknat före midnatt. Det kom sex raketanfall och de visste inte var de hamnade men hörde dem.

21 augusti 2014
Text:
Lillrut Sarras

IM söker telemarketingpersonal

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är IM den rätta arbetsplatsen för dig. IM söker engagerad telemarketingpersonal till huvudkontoret i Lund för en insamlingskampanj huvudsakligen riktad till våra givare. Du som söker har intresse av försäljning via telefon och tycker att det är en utmaning att utvecklas med arbetsuppgiften.

18 augusti 2014
Text:
Ingrid Olsson

Med fokus på de mest marginaliserade

Elever vid Kiran skolan i Uttar Pradesh, Indien

Jag har precis kommit tillbaka från ett besök hos vår samarbetspartner Kiran som har sin verksamhet precis utanför Varanasi i delstaten Uttar Pradesh. Kiran arbetar med och för personer med intellektuella eller fysiska funktionsnedsättningar och framför allt med barn. Uttar Pradesh är en gigantisk delstat sett till dess befolkning. Där bor över 200 miljoner människor. Skulle Uttar Pradesh vara ett eget land skulle det vara världens femte största! Till ytan är staten hälften så stor som Sverige, men befolkningstätheten är 828 invånare per kvadratkilometer, jämfört med Sveriges glesa 21.

13 augusti 2014
Text:
Sofia Olsson

IM söker teamledare till F2F-team Göteborg

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är teamledare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 35 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 16 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Som teamledare för Individuell Människohjälps face-to-face-team i Göteborg är du ansvarig för en grupp bestående av 8-10 värvare.

11 augusti 2014
Text:
Gunilla Karlsson

IM söker teamledare till F2F-team Malmö/Lund

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är teamledare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 35 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 16 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Som teamledare för Individuell Människohjälps face-to-face-team i Malmö/Lund är du ansvarig för en grupp bestående av 8-10 värvare.

11 augusti 2014
Text:
Gunilla Karlsson

IM söker insamlare/ marknadsförare

En av våra insamlare/marknadsförare inom Insamlings- och marknadsavdelningen i Lund ska vara tjänstledig och vi söker därför en vikarie. Vi söker dig som vill samla in pengar och skapa engagemang för IMs arbete och som vill ha ett engagerande och spännande jobb där du kommer att vara en viktig länk för att nå IMs mål. Du kommer att arbeta efter IMs strategier för insamling och marknadsföring och utifrån dessa planera, genomföra och utvärdera kampanjer.

11 augusti 2014
Text:
Ingrid Olsson

Sidor

Filtrera nyheter