Din varukorg är tom.

Tio år av livsförändrande arbete i Moldavien

24 oktober 2016

Förra veckan samlade IM i Moldavien sina 16 partnerorganisationer för att fira tioårsjubileum. Under åren har vi samarbetat med civilsamhällesorganisationer från vitt spridda platser i landet, representanter från skolor, lokala myndigheter, statliga departement och internationella organisationer.

Ett stort samtal om integration

24 oktober 2016

I helgen snackades det om integration – på riktigt. IM var med och anordnade ”Let’s talk integration”, en konferens som bjöd in till ett stort samtal om hur vi ska leva tillsammans. Resultatet blev en unik blandning människor som sökte lösningar tillsammans.

#Ni una menos - Inte en till mördad kvinna!

21 oktober 2016

#NI UNA MENOS – INTE EN TILL MÖRDAD KVINNA! Det är titeln och hashtaggen på en växande rörelse runt om i Latinamerika. I onsdags demonstrerade människor runt om i Centralamerika och Sydamerika mot mäns våld mot kvinnor.

”Jag skulle kunna krama om allihop”

17 oktober 2016

Det finns många satsningar för nyanlända barn och ungdomar men i princip ingenting för äldre nyanlända. IMs nya verksamhet Seniorgruppen är en insats för en grupp som är lite bortglömd.

Bli medveten om dina egna fördomar

12 oktober 2016

Alla människor har fördomar, det är ofrånkomligt. Glädjande nog har vi alla också möjlighet att träna upp ett filter som fångar upp dem.

Tekniska lösningar skapar enkla möten

12 oktober 2016

Smarta IT-lösningar kan förbättra integrationen. Etablerade svenskar måste motiveras att ta kontakt med nyanlända – och tekniken erbjuder ett enkelt, roligt och bekvämt sätt att göra det.

Bästa apparna för ömsesidig integration

12 oktober 2016

Det finns flera gratisappar och sajter där du enkelt kan få kontakt med någon ny i #detnyalandet, öva ett nytt språk eller öppna upp ditt yrkesnätverk för andra. Vi på IM tipsar om några här.

Flickor i fokus alla dagar

11 oktober 2016

Ann Svensén: Alla dagar på året borde vara inriktade på att förbättra flickors liv.

Faddertävlingen avgjord - Eva reser till Guatemala

10 oktober 2016

Eva Johannesson har vunnit IMs faddertävling och kommer att få besöka IMs partnerorganisationer i Guatemala och få träffa kvinnor, barn och ungdomar som är delaktiga i IMs projekt.

Sidor