Blogg & Nyheter

Call for protection and assistance for people with disabilities

IM together with other international organisations call on all parties to ensure protection and humanitarian assistance for people with disabilities in the Gaza Strip Download PDF here

23 juli 2014

Upprop

IM i Gaza - visa solidaritet med de mest utsatta och ge dem ditt stöd

Skriv under här IM grundades 1938 för att sätta de mest utsatta individerna i centrum. Vi har varit på plats i Gaza i över 20 år. Vi har under denna tid kunnat bistå många människor med utbildning, hälsovård och rehabilitering. En av våra viktigaste målgrupper är barn och ungdomar med funktionsnedsättningar, både fysiska och intellektuella. Det är med stor smärta och djup frustration vi återigen ser många år av utvecklingsarbete bli raserat.

21 juli 2014

Skona Gazas invånare – eld-upphör nu!

Civilbefolkningen i Gaza lever just nu med ständig ångest och rädsla för att nästa bomb ska slå ner i just deras hus, på deras gata. Oron är stor över att inte hinna ut ur sitt hus i tid eller för att vara i öppen skottlinje utomhus.

14 juli 2014

Barnen i Gaza behöver vår hjälp nu!

IM har arbetat i Palestina sedan 1966, sedan start med fokus på de mest utsatta och sårbara, på barn med intellektuella funktionshinder. Nu när Israel återigen genomför en massiv militär insats i Gaza och militanta grupper där avfyrar raketer mot Israel är dessa barn och deras familjer bland de mest utsatta i befolkningen. Våra medarbetare och deras nära och kära i Gaza berättar om en förfärlig verklighet. Samia, som bor i Beit Hanoun har fått sitt hus förstört när en närliggande byggnad bombades. Hon är förtvivlad.

14 juli 2014

Berit Söderströms stiftelse

Stipendier som kan sökas av personer med fysiska funktionshinder eller institutioner. Stipendierna kommer att ges till personer som önskar förkovra sig i sitt yrke eller behöver bidrag till sin utbildning.

1 juli 2014
Text:
Eva-Lotta Bäckman

Ann har ordet

IMs antirasistiska och medmänskliga röst behövs i samtal om mångfaldens Sverige. IMs antirasistiska röst och arbetet för mångfald behövs i tider då de allt för ofta oreflekterade kommentarerna och angreppen på människor med en mörkare hudfärg blivit en del av vardagen. Det vi behöver göra är framförallt att visa på att de människor som står för intolerans och kränkningar, och som spelar på människors utsatthet för att själva etablera sina åsikter, är i minoritet Sverige. Sverige är ett land med en lång tradition av tolerans, rättighetspatos och solidaritet.

27 juni 2014
Text:
Ann Svensén

Om glädje

Det är lätt att ta sig till IMs dagcenter i Ramallah. Buss 19 från Jerusalem stannar bara några minuters gångväg från entrén. När jag lämnar huvudgatan och svänger ner i backen efter Samars restaurang minskar trafikbruset. Och när jag kliver in genom grinden är det till en annan värld; till ett annat tempo, till en atmosfär av lyhördhet och respekt – till glädje. Det låter sig inte förklaras på något annat sätt. Jag har tagit en halvdag ledigt från mitt uppdrag som ekumenisk följeslagare.

26 juni 2014

IM söker värvare till F2F-team Stockholm

Vill du vara en del av en organisation som bekämpar och synliggör fattigdom och utanförskap? Vill du ha ett jobb där du dagligen arbetar för en mer rättvis och medmänsklig värld? Då är värvare för IM det rätta jobbet för dig! Idag har vi omkring 38 000 givare som gör det möjligt för oss att bedriva vår verksamhet. Av dessa är ca 18 000 faddrar. Med din hjälp kan vi bli fler! Att vara värvare för Individuell Människohjälp är ett viktigt jobb fullt av utmaningar. Dina arbetsuppgifter är att aktivt värva nya givare till IM och din arbetsplats är Stockholms alla gator och torg.

24 juni 2014

Sidor

Filtrera nyheter