Blogg & Nyheter

IM söker gruppledare till BIS i Malmö

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är att vara ledare för våra BIS-grupper och att arbeta pedagogiskt med barn som har erfarenheter av flykt och av att vara nya i Sverige. Det ingår också att ansvara för volontärarbetet runt BIS grupperna, arbeta med information och BIS hemsida. Utöver detta ingår rekrytering av familjer och volontärer, samordna föräldragrupperna, samt sprida information om gruppverksamheten och söka pengar för verksamheten. Vi tror att du är socionom eller motsvarande och att du har erfarenhet av socialt arbete med barn.

28 oktober 2014

När väntan är den längsta resan

Ingenmansland är över. Bussen äntrar den stora porten med israeliska flaggor på vardera sida. Landskapet påminner om de bilder jag har sett från första världskriget. Stenigt, kargt och vägen är omgiven av taggtråd och befästningar i betong. Jag har passerat Husseini Bridge, också känd som Allenby Bridge. Framme vid gränsstationen checkar jag in bagaget och lämnar över passet, precis som man gör på en flygplats. När jag berättar att jag ska till Västbanken är det tydligt hur varningsklockorna går igång hos kvinnan i luckan.

27 oktober 2014

El día de los niños- Barnens dag

Vi är sena. Jag är inte förvånad, det hör liksom till när man befinner sig i Latinamerika. Det är lugnt på vägen så min kollega tar tillfället i akt att gasa på lite extra i de många kurvorna och vi vinner några få minuter. Eftersom det inte har regnat på flera dagar yr dammet upp från vägen, in genom de nedvevade fönsterrutorna och envisas med att lägga sig som en hinna över mina kontaktlinser.

26 oktober 2014

Med drömmar om framtiden

- Vad vill du bli när du blir stor?  Jag står och kammar Marta Alicias, 9 år, hår efter att hon precis fått det tvättat av fröknarna på skolan. Vi har redan hunnit diskutera alltifrån våra respektive favoriträtter, min civilstatus till vad som faktiskt är viktigt på riktigt här i livet. - Polis, svarar hon bestämt. Jag vill bli polis. - Varför vill du bli polis? - För att jag vill fånga tjuvar. Men mest för att jag vill hjälpa andra. Marta Alicias mamma är hemmafru och hennes pappa säljer grönsaker på marknaden i Panajachel.

25 oktober 2014

IM-kontoret i Göteborg söker praktikant för våren 2015

Praktik hos IM Göteborg Vi erbjuder en praktikplats hos IM Göteborg till dig som har intresse för integrationsfrågor och för events. Vi söker en praktikant för vårterminen 2015.

24 oktober 2014

IM på Skånederby i handboll

När Lugi och IFK Kristianstad möts för Skånederby i Lund är IM:s värvare på plats. - Vi försöker nå människor på fler ställen än på stan, och vi har fått ett väldigt välkomnande mottagande från Lugi, säger Gunilla Karlsson, ansvarig för Face2Face på IM. Hon tror att många idrottsföreningar är intresserade av samarbete med IM eftersom organisationen arbetar med att skapa möten mellan nyanlända ungdomar från andra länder och föreningslivet.

24 oktober 2014

Skolpepp

”Bimbiskolan - stöttar flickors utbildning Tillsammans - stöttar vi flickors utbildning” Det är lördag, men i Bimbiskolan utanför Zomba har omkring 120 flickor samlats i ett av klassrummen. Varför?

24 oktober 2014

IM söker Webbredaktör

Vår webbredaktör ska vara tjänstledig och vi söker därför en vikarie Vi söker dig som vill skapa engagemang för IMs verksamhet och som vill ha ett engagerande och spännande jobb där du kommer att vara en viktig länk för att nå IMs mål. Du kommer att ingå i IMs kommunikationsavdelning och arbeta efter IMs kommunikationsstrategi och planer för digital kommunikation. Du arbetar främst som redaktör för IMs svenska webbplats manniskohjalp.se, men även tillsammans med andra kollegor och avdelningar med hela IMs digitala närvaro där sociala medier och externa webbplatser ingår.

22 oktober 2014

Undervisning i Dalai Lamas tempel

Böneflaggor hänger i naturen som omger templet. När böneflaggorna slår i vinden sprids bönerna om bland annat fred och harmoni.

I templet har tusentals människor samlats för att lyssna på den tibetanska buddhismens ledare. Stämningen är känsloladdad. Ur högtalarna hörs bönesång i en lugn och harmonisk takt. Buddhistiska munkar sitter med texten som deras ledare snart ska tolka. Alla tystnar när han kommer ingåendes med ett vänligt leende som sprider sig till folkmassan. Människor bugar respektfullt och sätter ihop händerna i Namaste, en ödmjuk hälsning från hjärtat.

21 oktober 2014

Känslan av att inte räcka till

Efter en längre promenad i Jomsoms blåsiga landskap och folktomma gator stannar Phul Komari Nepali framför ett vitt hus med brun träport. Precis som andra boningshus i Mustang pryds takets kanter med ved. När vi går in genom porten kommer vi in på en innergård där mandlar och bovete torkas på stora lakan.

21 oktober 2014

Sidor

Filtrera nyheter