Din varukorg är tom.

Nyheter

De integreras genom att ställa ut sina liv

21 januari 2017

– Konst är ett sätt att förvandla det negativa man har inom sig till något positivt.
Det säger Usama Ward som är IMs samordnare på utställningen ”Mitt liv” som invigs idag på Sävsjö bibliotek.
Ett 60-tal personer, flera av dem från IM, ställer ut konst på biblioteket under veckan som kommer.

Han vill förena kulturerna i Vrigstad

19 januari 2017

Strax efter att 22-åriga Ahmed Ahmed kom till Småland upptäckte han IMs språkfika på Vrigstadgården. Nu, drygt ett år senare, drar han igång sin egen verksamhet i bygden. Hans mål? Att skapa ett gladare samhälle.

Move it tog till vara på jullovet

18 januari 2017

Tretton ungdomar och fyra volontärer från Move it åkte till Skotteksgården för att vintersporta, umgås och ha riktigt roligt. Helgen bjöd på skidåkning, tipspromenad, god mat och en spelkväll med flera roliga lekar och spel.

IM ny medlem i CIFCA

16 januari 2017

IM är ny medlem i samarbetsorganisationen CIFCA sedan 18 oktober 2016. Genom påverkansarbete förbättrar CIFCA den politik som EU och dess medlemsstater för mot Centralamerika och Mexiko.

Åtta miljarder av biståndet går till asylmottagande

11 januari 2017

Regeringen bör sluta urholka biståndet! Sverige ska värna asylrätten och ha ett solidariskt flyktingmottagande, men det får inte bekostas av minskat bistånd, skriver IM och fem andra organisationer i en debattartikel.

Malmös mest pratglada kille

10 januari 2017

22-åriga Laith Alsalhi är stammis på IMs språkfika i Malmö, och har lärt känna runt 50 personer under sitt första år i staden. Genom att ta kontakt med människor på stan har hans svenska blivit nästintill perfekt.

Umeå-volontär engagerar sig för medmänsklighet

5 januari 2017

För drygt hundra år sedan lämnade delar av hans släkt nödens Sverige för att söka en bättre framtid på andra sidan Atlanten. Som volontär hos IM i Umeå träffar Stefan Andersson människor som flytt i nutid och engagerar sig för ett mer medmänskligt samhälle.

Taha ville ge tillbaka – blev volontär

21 december 2016

”Ska du flytta från Boliden, ska du göra det nu”, sa kvinnan från kommunen till Taha Saleh. Då fattade han beslutet att lämna Västerbotten för huvudstaden, där han snart hittade ett andra hem: IM.

”Jag får så otroligt mycket tillbaka”

21 december 2016

Förra hösten kom många nya människor till Sverige och för Elenor Hansson Lundström kändes det viktigt att bidra med sin tid. Hon hittade IM, språkfika och en ny kompis.

Sidor